Днес, 19 декември 2019 г., Специализираната прокуратура внесе в специализирания

...
Днес, 19 декември 2019 г., Специализираната прокуратура внесе в специализирания
Коментари Харесай

Ето за какви деяния ще трябва да отговарят Вълчо и Маринела Арабаджиеви

 Днес, 19 декември 2019 година, Специализираната прокуратура внесе в профилирания углавен съд обвинителен акт против Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами, незаконно укриване на налози и изпиране на пари.

Те ще дават отговор за действия, осъществени от тях в друга форма на съучастничество от началото на 2013 година до 2018 година Вълчо и Маринела Арабаджиеви са упрекнати и в това, че в качеството си на лица, които реализират в действителност дейности и функционалности по ръководството на търговски сдружения, съзнателно склонили представляващи въпросните сдружения (също членове на групата) да заобикалят установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – при воденето на счетоводството да употребяват документи с погрешно наличие, да удостоверяват лъжа в подадени данъчни заявления и да приспадат неследващ се данъчен заем. Това е ставало най-често като сдруженията са заявили и осчетоводявали доставки от компании от вида " изчезнал търговец “.

Впоследствие добитите посредством данъчните измами средства били изпирани с поредност от транзакции, които е трябвало да скрият произхода им. За изпирането на пари обвиняване е повдигнато на сина на Арабаджиеви – Вълчо (който не е упрекнат като член на групата) в съучастничество с родителите му и двама от участниците в групата. Арабаджиеви бяха арестувани в Барселона през март 2019 година с европейска заповед за арест.

Два месеца по-късно те бяха екстрадирани в България и им бяха предявени обвиняванията. Комисията за противопоставяне на корупцията наложи запор на имущество на Арабаджиеви за над 310 милиона лв. след получено съобщение от Специализираната прокуратура за привличането им към наказателна отговорност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР