Днес (14 ноември) и утре изтребители от испанските военновъздушни сили

...
Днес (14 ноември) и утре изтребители от испанските военновъздушни сили
Коментари Харесай

Напрежение? Какво става в небето ни

Днес (14 ноември) и на следващия ден изтребители от испанските военновъздушни сили извършват дневни опознавателни полети в българското въздушното пространство с облитане на цивилен и военни летища в регионите на градовете София, Пловдив, Бургас и на ямболското село Безмер, където е базата им, оповестиха от Министерството на защитата.

Испанските военни разположиха в петък (11 ноември) шест самолета " Юрофайтър " (Eurofighter F-2000 Typhoon) в България за осъществяване на задачата на НАТО по усилена защита на въздушното пространство взаимно с българските Военновъздушни сили. Уточнява се, че през днешния ден и на следващия ден се облитат региони, свързани с идното взаимно осъществяване на задания.
-->
Съвместната задача на българските и испанските военни по защитата на българското въздушно пространство е планувано да продължи до 2 декември. Заедно с шестте изтребителя Испания изпрати и 130 военнослужещи.

" С това краткосрочно пребазиране Испания потвърждава своите качества и подготвеност да способства за груповата защита на НАТО в Черноморския район ", съобщи генерал-лейтенант Франсиско Брако Карбо, пълководец на испанското взаимно командване по интервенциите. И добави: " Очакваме с неспокойствие да работим с българския екип в авиобаза Безмер и да демонстрираме общите си задължения към груповата защита. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР