Днес, 135 години след онзи светъл ден, когато Княжество България

...
Днес, 135 години след онзи светъл ден, когато Княжество България
Коментари Харесай

Съединение между грабители и ограбени? Луди ли сте...

Днес, 135 години след оня ярък ден, когато Княжество България и Източна Ромелия се събраха в България, ние, наследниците на участници и фенове на тези събития сме разединени. Помпозните думи на политици и изкуствено приповдигнатия звук на медиите не могат да излъжат никого.
От властта лъха двуличие, съперниците й излъчват гняв, доста българи чакат развръзката, а не са малко и тези, които не знаят защо иде тирада. Организирани са тържества, ще има зари – и какво от това? Обединение няма да се получи, а датата ще се употребява за агитация и опълчване.

Да вземем Пловдив. Градът е столица на Съединението. Според мен е трябвало да остане столица и до момента, само че това е друга тематика. На тържеството тази вечер там ще е президентът Румен Радев. До него най-вероятно ще се подреди ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, наречена от нейния партиен патрон ПКП. (Питайте я за капитан Райчо и ще лъсне чутовният й интелект…) ГЕРБ са мобилизирали своите да освиркват президента. Пловдивските протестиращи от своя страна няма да изтърван опцията да изразят своята горещалюбов към Караянчева и властта. Кметът на града ще се прави на посланик, само че си знае, че е от ГЕРБ и подвластен по партийна линия. Ще се приказва за Съединението, само че съединяване няма да има. А и не е нужно във време на открита война против корупцията, лъжите и неморалността да се играе спектакъл.

Още сутринта водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов призовал: Опомнете се!

Адресирал го към политическите сили, които се опълчват на настоящето ръководство. Редовните избори били след няколко месеца и там да се доказвали.

Каква дебилщина и надменност единствено. Другите да се опомнят! Той и останалите случайници във властта са се опомнили от дълго време. Но ние знам по какъв начин и тъкмо по тази причина митингите ще продължат.

Няма по какъв начин крадци и ограбени, биячи и жертви, измамници и излъгани да се обединят. И до момента ги разделяше бездна, само че когато прецаканите взеха решение да не бъдат повече прецакани, внезапно властта заприказва за обединяване. Няма по какъв начин да стане. Баста. Ще има следствия, правосъдни каузи и затвор за грабителите. Бъдете сигурни, че Каракачанов и останалите като него тогава ще наподобяват по напълно различен метод.

Съединение ще има, когато мутрите и мафиотите бъдат изхвърлени от властта.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР