Днес, 11 януари, е най-любезният ден в годината, защото всички

...
Днес, 11 януари, е най-любезният ден в годината, защото всички
Коментари Харесай

11 януари е най-любезният ден в годината

Днес, 11 януари, е най-любезният ден в годината, тъй като всички хора по света честват вълшебната дума " благодаря “. Инициатори са ЮНЕСКО и Организация на обединените нации. А задачата на събитието - да припомня на жителите на планетата високата стойност на учтивостта, положителните нрави и умеенето да изкажеш на другите признателност за положителните им каузи.

" Благодарността е най-здравословната от всички човешки страсти. Колкото повече се показва признателност за това, което притежаваш, толкоз по-вероятно е в бъдеще да се усили това, за което да благодариш ", казва  Зиг Зиглър.

Благодарността ускорява изобилието в живота ни. Липсата на признателност и недоволствата непроменяемо водят до все по-малко хубави неща в живота. Такъв е законът. Повечето благодарности, които показваме към някого ги насочваме като че ли механично и инцидентно, без да мислим за тяхното значение. Въпреки това, думите на признателност имат вълшебен свойства. С тяхна помощ хората доставят наслада един на различен и разменят позитивни страсти. 

Според психолозите думата " благодаря “ в действителност е вълшебна, тъй като страстите, които човек изпитва, когато я чуе, са сходни на тези, които пораждат у децата, когато нежно ги галят по главата. 

През последните години празникът набира все по-голяма известност по света. В другите страни изразите на признателност са разнообразни, както като звучене, по този начин и като значение. Най-разпространено е " благодаря “ на британски език.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР