Днес, 1 май, след среща между министър-председателя и членове на

...
Днес, 1 май, след среща между министър-председателя и членове на
Коментари Харесай

От днес без маски на открито, отменят забраната и за излети в планини

Днес, 1 май, след среща сред министър-председателя и членове на държавното управление с Националния действен щаб, в границите на която бяха дискутирани противоепидемичните ограничения по отношение на разпространяването на COVID-19, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която анулира наложителното носене на маски и други защитни средства на открити публични места.

В заповедта се показва „ Всички лица, които се намират на открити публични места (в това число паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да съблюдават условието за обществена отдалеченост и всички противоепидемични ограничения, като при нужда от контакт с други лица да носят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата “.

Също по този начин със своя заповед, издадена през днешния ден, 1 май, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев разпорежда на кметовете на общини и на регионалните шефове да основат нужната организация за визити на жителите във всички национални паркове, естествени паркове, планини и други обособени места с паркова среда отвън обитаемоте места на територията на общините, без да се употребява градски превоз, лифтове и визити на хижи и туристически обекти.

Заповедта е разследване от среща, извършена по-рано през днешния ден, сред министър-председателя и членове на държавното управление с Националния действен щаб. В рамките на срещата бяха дискутирани противоепидемичните ограничения по отношение на разпространяването на COVID-19.

Източник: Министерството на здравеопазването

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР