Днес, 04.10.2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската

...
Днес, 04.10.2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската
Коментари Харесай

Цацаров поиска отстраняване на прокурор заради сводничество и кражба на ток

Днес, 04.10.2017 година основният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет искане за премахване от служба на Константин Сулев - прокурор в Софийска районна прокуратура, упрекнат от СЗ " Антикорупция " - СГП в две закононарушения, до привършване на наказателното произвеждане против него.

Константин Сулев е упрекнат за това, че в интервала 14.10.2015 година - 31.12.2015 година, в гр. София е осъществил непозволено влияние върху апарат за комерсиално премерване на електрическа сила, вследствие на което е основал условия за ненапълно отчитане на потребена електрическа сила от него и неговото домакинство, оповестяват от прокуратурата.

Назначената от СЗ " Антикорупция " техническа експертиза е открила разлика от 81 % сред действително употребяваната електрическа сила и регистрираната (измерената) ел. сила от манипулирания измервателен апарат, заради котето му е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 234в, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Константин Сулев е притеглен като обвинен и за това, че през 2016 година при изискванията на продължавано закононарушение е свождал млада жена към съвкупления с три лица - закононарушение по член 155, алинея 1, пр.2-ро, вр. член 26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Главният прокурор упорства, на съображение член 230, ал.1 от Закона за правосъдната власт, Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да в профил от служба Константин Сулев от длъжността прокурор в Софийска районна прокуратура, до привършване на воденото против него наказателно произвеждане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР