Днес, 01.11.2022 г., състав на Софийския апелативен съд (САС) се

...
Днес, 01.11.2022 г., състав на Софийския апелативен съд (САС) се
Коментари Харесай

Георги Семерджиев остава в ареста

Днес, 01.11.2022 година, състав на Софийския апелативен съд (САС) се произнесе по жалбата на отбраната на обвинения Г.С. против определението на Софийския градски съд (СГС) по отношение на настояването за изменение на мярката за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека.

Въззивната правосъдна инстанция остави жалбата без почитание, като напълно удостовери определението на Софийски градски съд, с което е постановена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г.С.

Той е упрекнат от Софийската градска прокуратура (СГП) за осъществяване на пет закононарушения – нарушение на разпоредбите за придвижване при ръководство на МПС на 05.07.2022 година на бул. „ Черни връх “ в столицата, довело до гибелта на две лица – Х.С. и Х.Д.; шофиране след приложимост на наркотични субстанции и без удостоверение за ръководство на МПС; нелегално държане на наркотично вещество – метамфетамин; потребление на немски регистрационни номера, издадени за друго транспортно средство, и неистинен формален документ – шофьорска брошура.

Съдът одобри, че от първичното разглеждане на мярката за неотклонение на 09.07.2022 година против обвинения до сегашния миг обоснованото съмнение за авторството на незаконните действия не е опровергано. Напротив, то е затвърдено от събраните доказателства на този стадий от досъдебното произвеждане. Съществува действителна заплаха Г.С. да се укрие и да извърши закононарушение, с което са налице всички законови учредения той да продължи изтърпяването на мярката за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР