Джовани ван Бронкхорст бе уволнен като мениджър на Рейнджърс, съобщиха

...
Джовани ван Бронкхорст бе уволнен като мениджър на Рейнджърс, съобщиха
Коментари Харесай

Джовани ван Бронкхорст бе уволнен от Рейнджърс

Джовани ван Бронкхорст бе уволнен като управител на Рейнджърс, оповестиха от шотландския футболен клуб. 47-годишният нидерландец бе уволнен след тъкмо 12 месеца отпред на клуба от Глазгоу. Това прави престоя му на " Айброкс " един от най-късите, като по-малко време от него в клуба са прекарали само Педро Кайшиня и Пол льо Гуен. 

Ван Бронкхорст размени англичанина Стивън Джерард на мениджърския пост през ноември предходната година. Под негово управление " сините " доближиха до първия си край в Европа от 2008 година насам, само че отстъпиха след дузпа на немския Айнтрахт (Франкфурт) в разногласието за трофея в Лига Европа. Те завоюваха и купата на Шотландия, само че новият сезон стартира кошмарно за отбора. Рейнджърс е на второ място в класирането на Висшата лига на Шотландия, като след 15 кръга изостава с цели девет точки от водача Селтик. В Шампионската лига отборът позволи шест загуби в шест мача от груповата фаза, завършвайки с голова разлика 2:22. 

Общо под управлението на Джовани ван Бронкхорст " рейнджърите " реализираха 41 победи, 11 равенства и 13 загуби в 65 мача във всички шампионати. 

Първенството на Шотландия сега е спряно поради международното състезание в Катар, само че се възобновява в средата на декември. Първият мач на Рейнджърс след паузата е на 15 декември против Хибърниън. От клуба към момента не са показали името на новия управител.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР