Джошуа Алонсо губи майка си преди 6 години заради бившия

...
Джошуа Алонсо губи майка си преди 6 години заради бившия
Коментари Харесай

За 10 години: Домашно насилие остави 391 сираци в Испания

Джошуа Алонсо губи майка си преди 6 години поради някогашния й сътрудник. На 25-годишна възраст му се постанова да се грижи за 8-годишния си брат. Те са измежду 391 сираци, изгубили родителите си поради домашно принуждение в Испания от 2013 година насам. Последното от тях е 6-годишно момче, чиято майка е била убита на 3 март в Сарагоса.

 
Когато чуя вест за принуждение над дами, изключително в случай че в нея са забъркани сираци от домашно принуждение, се чудя дали нещата се вършат по този начин, както би трябвало да се вършат. Дали тези деца са предпазени? 
Джошуа Алонсо

Джошуа работи с деца, с цел да разчупи стандарти, учредени на пола. Също по този начин се бори за правата на децата сираци – забравените жертви на насилието.

„ Те са забравени… Защо? Защото гласът им не се чува “, споделя Джошуа. 

Едва през 2015 година сираци като тези бяха приети за директни жертви на принуждение, учредено на пола. Оттогава насам се поставят старания за реализиране на прогрес, тъй че те да имат достъп до почтена пенсия за сираци.

 
Най-важното е да подсигуряваме, че персоналното, просветителното, прочувственото... на първо място просветителното развиване и персоналната самостоятелност на тези деца ще бъдат наранени допустимо минимум. С други думи, не сме могли да защитим техните майки, само че имаме обществена отговорност да подсигуряваме, че тези хора няма да живеят в беднотия.
Мариса Солето, шеф “Фондация за дамите ”

Не става дума единствено за стопански обезщетения. Фани Санчес Хуан работи с жертви на принуждение, учредено на пола, с цел да могат те да преодолеят контузията, с която ще би трябвало да се научат да живеят до края на живота си.

 
Първото нещо е, че са изгубили майка си, изгубили са главната си връзка, най-доверената връзка, а също по този начин са изгубили и татко си. Наричаме го татко, само че аз обичам да различавам: татко е този, който се грижи за теб, а татко, който е умъртвил майка ти, не е татко. Останали са без всичко, на което са разчитали. 
Фани Санчес Хуан, клиничен психолог

Женското придвижване още веднъж излиза на улицата, с цел да изиска преустановяване на майчинското принуждение. Но макар всички старания, началото на годината не е положително: 2023 година към този момент е оставила 10 убити дами и 14 малолетни сираци вследствие на принуждение, учредено на пола, предава Хайме Веласкес от Euronews Испания.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР