Джонсън се готви да се срещне с европейските си колеги

...
Джонсън се готви да се срещне с европейските си колеги
Коментари Харесай

Борис Джонсън е против промяната на датата на Brexit

Джонсън се готви да се срещне с европейските си сътрудници в Ню Йорк

Британският министър председател Борис Джонсън се готви да се срещне с европейските си сътрудници в Ню Йорк, до момента в който се пробва да се оправи с намаляващите разновидности към Brexit, откакто Камарата на общините гласоподава закон против овакантяване без договорка, съобщи БГНЕС.

Очаква се Джонсън да призове канцлера на Германия Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон да изключат опцията за удължение на Brexit с вярата да накара депутатите да поддържат модифицирано съглашение. Смята се, че английският министър председател, който дойде в Ню Йорк нощес за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, възнамерява тристранни договаряния с Меркел и Макрон, с цел да опише в детайли проектите си за подмяна на защитната уговорка за Северна Ирландия и да ги убеди, че всяка нова договорка ще би трябвало да бъде призната до 31 октомври.

Това евентуално би могло да заобиколи новото законодателство, изискващо Борис Джонсън да търси още тримесечно удължение на Brexit, в случай че съглашението не бъде утвърдено от Народното събрание до 19 октомври. Източниците обаче признават, че Джонсън първо би трябвало да убеди водачите на Европейски Съюз да създадат взаимни отстъпки с ирландската уговорка.Той в понеделник предизвести, че пробив към Brexit по време на диалозите в коридорите на Генералната асамблея е малко евентуален.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР