Джони Китагава: Японски фирми прекъсват връзките си със скандална агенция за таланти

...
Големи японски марки прекъсват връзките си с най-голямата агенция за
Коментари Харесай

Големи японски марки прекъсват връзките си с най-голямата агенция за таланти в страната, след като тя беше обхваната от скандал със сексуално насилие .

Фирми, включително Nissan и Asahi, казват, че няма да подновят никакви договори с Johnny and Associates.

Toyota, която преди това имаше договор с една от своите топ звезди, каза на BBC, че няма планове да подписва повече сделки с участието на Джони таланти.

Япония Министерството на земеделието също каза, че ще спре да наема звездите.

Johnny and Associates е най-голямата агенция за таланти в J-pop и boyband в Япония.

Миналия месец независимо разследване на агенцията установи, че покойният й основател, Джони Китагава, е малтретирал стотици момчета и млади мъже в продължение на шест десетилетия кариера като една от най-влиятелните фигури в развлекателния сектор в Япония.

През март беше излъчен документален филм на BBC за Китагава, което накара национален дебат и повече звезди на J-поп музиката да докладват за своя опит с малтретиране.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Общественият натиск в крайна сметка доведе до оставката по-рано този месец на Джули Фуджишима, племенницата на Китагава, която стана шеф на Johnny & Associates, когато чичо й почина през 2019 г.

Оставката й дойде, след като тя публично призна за първи път сексуалното насилие, извършено от нейния чичо.

Сексуалното насилие на Джони Китагава: най-зле пазената тайна на Япония

На следващия ден гигантът за напитки Asahi Group Holdings обяви, че ще оттегли текущите телевизионни и онлайн реклами с участието на звездите на агенцията.

"Не трябва да резервираме продажби, дори и една йена, за сметка на правата на човека," каза нейният президент Ацуши Кацуки пред вестник Asahi Shimbun.

Последваха няколко други големи марки.

Nissan Motors каза на BBC: „Поради поведение на Johnny & Associates, което противоречи на нашата Политика за правата на човека, ние ще се въздържим от разработването на нови материали за насърчаване на продажбите, използвайки тази агенция за таланти до второ нареждане."

Част от критиките включват как новият шеф на агенцията, Нориюки Хигашияма, също е изправен пред обвинения в сексуално насилие над млади момчета.

Други се съмняват защо фирмата е избрала да запази името на сексуален хищник.

До смъртта си Китагава остава известно име в Япония въпреки докладите за престъпленията му.

Той държеше световния рекорд за най-много изпълнители номер едно, най-много сингли номер едно и най-много концерти, продуцирани от индивид.

Но след разследването, Световните рекорди на Гинес обявиха, че са премахнали постиженията му от официалния си уебсайт.

Миналия месец работна група на ООН посети Япония и нейният председател Дамилола Олавуи също призова правителството да проведе „прозрачно и законно разследване с ясен график", като същевременно обвини основните медии в страната, че мълчат за предполагаемите злоупотреба от десетилетия.

Агенцията за таланти само от мъже доминираше в развлекателната индустрия доскоро, като телевизионните станции се страхуваха да не загубят достъп до таланта на Джони, казват наблюдатели от индустрията.< /p>

Но общественото мнение се промени драматично през последните месеци.

Има нарастващ натиск върху телевизията предавания, за да премахнат звездите на Джони от програмите си, докато много компании отлагат решенията си дали да спонсорират техните шоута.

Някои артисти, които са били представлявани от Джони и сътрудници, също са дезертирали към други агенции.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР