Джон Ричитиело подаде оставка като главен изпълнителен директор на инструмента

...
Джон Ричитиело подаде оставка като главен изпълнителен директор на инструмента
Коментари Харесай

Шефът на игрите напуска след яростна ценова реакция

Джон Ричитиело подаде оставка като основен изпълнителен шеф на инструмента за разработка на игри Unity след противоречива смяна в цените, която разгневи както геймърите, по този начин и разработчиците.

Фирмата искаше да таксува студията всякога, когато човек конфигурира игра, употребявайки кода на Unity, който зарежда хиляди модерни видео игри.

Големите разработчици към този момент заплащат лицензионна такса, с цел да употребяват Unity в своите игри.

Оттогава компанията анулира множеството от своите проекти и се извини. < /p>

Unity сподели, че господин Riccitiello се отдръпва от компанията неотложно.

Игровият мотор на Unity е код зад доста известни видео игри - в това число Pokemon Go, Genshin Impact и Beat Sabre - и нормално се употребява от дребни студия.

Това е програмен продукт, който разработчиците употребяват, с цел да създадат видео игра и съчетава принадлежности, които обработват неща като анимация и аудио.

Възможно е да се сътвори подобен мотор от нулата, само че е комплицирано, тъй че фирмите постоянно употребяват подготвени версии, с цел да спестят време.

Разработчиците харесват Unity по-специално заради необятното му потребление и лесния достъп за начинаещи.

Въпреки това, проектите, оповестени през септември от господин Riccitiello, да трансформират метода, по който компанията натоварени разработчици предизвикаха необятно публикуван яд, като някои заплашиха да спрат напълно потреблението на технологията.

Геймърите и почитателите също се запитаха дали безплатните игри би трябвало да се трансформират, с цел да бъдат може да си разреши новите такси. И Unity беше заставен да изтегля офисите си в Сан Франциско след отчет за смъртна опасност, насочен в обществените медии. беше „ в действителност преклонен “ от реакцията.

Въпреки това, той се беше сблъсквал с общността на игрите преди и беше заставен да се извини, откакто употребява недодялан език, с цел да опише разработчиците, които не са съгласни с него по отношение на монетизирането на техните игри.

Не беше посочена причина за неочакваното овакантяване на господин Ричитиело.

Той се причисли към компанията през 2013 година от Electronic Arts, издателският колос зад игри като EA Sports FC (преди известна като Fifa), The Sims и Mass Effect.

Той беше основен изпълнителен шеф на EA от 2007 година, само че по-късно подаде оставка, откакто призна, че резултатите не дават отговор на прогнозите и че той е „ 100% виновен “.

" За мен беше привилегия да управлявам Unity в продължение на съвсем десетилетие и да прислугвам нашите чиновници, клиенти, разработчици и сътрудници, всички от които са съдействали за растежа на компанията, " Г-н Ричитиело сподели в изказване.

" Очаквам с неспокойствие да поддържа Unity през този преход и да проследявам бъдещия триумф на компанията. "

Г-н Ричитиело изведе Unity на борсата през септември 2020 година при търгуване на фондовия пазар, което оцени бизнеса на 13,6 милиарда $ (11,1 милиарда паунда). Цената на акциите му доближи връх от близо $200 повече от година по-късно, само че от този момент падна и в този момент се търгува на $29,70 всяка.

Докато Unity усилва приходите си, които доближиха $553 м през трите месеца до 30 юни, остава на загуба. Последните му тримесечни резултати демонстрират загуба преди налози от $188,5 млн.

Той ще бъде сменен като краткотраен основен изпълнителен шеф от Джеймс Уайтхърст, който преди този момент е заемал управителна позиция в IBM.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР