Джок Полфрийман вече има самолетен билет за Австралия.Билетът е купен,

...
Джок Полфрийман вече има самолетен билет за Австралия.Билетът е купен,
Коментари Харесай

Скандал! Полфрийман със самолетен билет за Австралия

Джок Полфрийман към този момент има самолетен билет за Австралия.

„ Билетът е платен, паспорт имам от понеделник ”, описа Полфрийман пред Нова телевизия. Той има издадена възбрана да напуща България. В същото време твърди, че има възбрана и да влиза в страната. „ Аз съм задължен да напусна страната. Също е била наложена 5-годишна възбрана да влизам в страната ", изясни австралиецът.

Върховният касационен съд взема решение на 23 октомври дали да се преразгледа делото за предварителното освобождение на Джок Полфрийман. До това се стигна, откакто във вторник основният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховният касационен съд да възобнови производството по условно предварително освобождение на Джок Полфрийман и да спре осъществяването на постановеното условно предварително освобождение на наказания за ликвидиране австралийски жител.

За настояването на основния прокурор Сотир Цацаров има две учредения. Едно от тях е, че съгласно прокуратурата има нужда за отказ на двама от съдиите, взели решението да пуснат Полфрийман 8 години преди приключването на присъдата му. Причината е, че съгласно държавното обвиняване те са обвързани с Българския хелзински комитет, който преди години номинира Джок за премията " Човек на годината ".

Източник: Blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР