Джо Байдън се качи на трибуната за своето обръщение за

...
Джо Байдън се качи на трибуната за своето обръщение за
Коментари Харесай

Анализ: Байдън конфронтира съмняващите се със състоянието на Съюза

Джо Байдън се качи на трибуната за своето послание за „ Състоянието на Съюза “ в това, което би трябвало да е кулминация от неговото президентство, написа „ Асошиейтед прес “. Той неведнъж победи възможностите с поредност от законодателни достижения и исторически мощни междинни избори , където демократите държаха линията против републиканците. Неговата твърда поддръжка за Украйна завоюва похвали. Облакът на пандемията се подвигна.

Но във вторник вечер американският президент се оказа изправен пред проблем, който го засенчва от години – подозрение . Проучванията демонстрират, че болшинството от американците значително не знаят за триумфите му и не утвърждават работата му. Дори демократите се съмняват дали той би трябвало да се кандидатира за преизбиране на фона на опасения за възрастта му.

Всичко това способства за миг с изключително висок залог за Байдън , предоставяйки му последната, най-хубава опция да изложи причините си за какво заслужава втори мандат преди формалното оповестяване на акцията. Той не остави подозрение, че има вяра, че има още работа като президент. Обръщайки се към републиканците , които неотдавна завоюваха контрола над Камарата на представителите, Байдън посочи, че „ хората ни изпратиха ясно обръщение “ за нуждата да намерим общ език. Той даде да се разбере следното:

„ Изпратени сме тук, с цел да довършим работата. “

Въпреки че Байдън постоянно използваше езика на съдействието , той се изплъзна накратко към другата страна, като да вземем за пример когато говореше за републиканците, които са дали своят вот срещу неговия закон за инфраструктурата, само че все пак честват парите, употребявани в техните региони. Той изясни:

„ Не се тормозете. Обещах да бъда президент на всички американци. Ние ще финансираме тези планове. И ще се забележим на първата копка! “

В различен миг Байдън упрекна републиканците , че се пробват да лимитират обществените осигуровки и компенсациите за Medicare за по-възрастните американци, провокирайки крясъци „ измамник “ от неговите критици. Отклонявайки се от текста на речта си, Байдън отговори с усмивка:

„ Всеки, който се съмнява, да се свърже с моя офис, ще ви дам копие от предлагането. “

Беше по-вероятно да се търси удар и париране на сцената на спор, в сравнение с в положение на Съюза. Сега остава единствено да изчакаме Байдън да разкрие решението си дали ще се кандидатира още веднъж. Той даде обещание да направи известие при започване на тази година. А Патрик Гаспар, някогашен политически шеф на Белия дом и върховен чиновник в Националния комитет на Демократическата партия, разяснява:

„ До момента, в който той направи това изказване, това към момента е въпросът, който виси над всяка дума, която произнася. “

Гаспар, който сега е президент на демократичния Център за американски напредък , е на мнение, че положението на Съюза „ постоянно се счита за начална оферта в мотив за преизбиране “ . И акцентира:

„ В тази обстановка това сигурно е по този начин. “

Американските президенти съвсем в никакъв случай не се отхвърлят от опит за втори мандат . Последният беше Линдън Джонсън , който не се кандидатира за преизбиране през 1968 година, откакто президентството му беше прекъснато от войната във Виетнам.

Но в никакъв случай не е имало толкоз остарял президент като Байдън. Той е на 80 и ще бъде на 86 в края на втори мандат. За първи път се кандидатира за Белия дом през 1988 година

„ Не съм нов на това място “ , призна Байдън в речта си и добави:

„ Стоя тук довечера, откакто съм служил толкоз дълго, колкото всеки един от вас в миналото е служил тук. “

Линдзи Червински , президентски историк, припомня, че възрастта на Байдън е „ факторът Х “ , който го отличава от предшествениците му. Дори когато други президенти са били изправени пред невисок рейтинг на утвърждение по време на първия си мандат, „ никой не предполагаше, че те не се кандидатират “ . Тя акцентира:

„ Ако той беше 10 години по-млад, нито един от тези диалози нямаше да се състои. “

Байдън даде бегла визия за акцията си в петък във Филаделфия , когато приказва на среща на Националния комитет на Демократическата партия . Той раздруса законодателни достижения, някои от които бяха реализирани, откакто бяха оставени да умрат в Конгреса, и назова републиканците „ екстремисти “, като даже ги назова „ луди “ в един миг.

Нека ви задам един елементарен въпрос. С мен ли сте? “

Това попита той аплодиращата навалица, която отговори със скандиране „ Още четири години! “

Политическите изяви рядко притеглят същото внимание като положението на Съюза. Миналата година 38 милиона души са гледали, спрямо близо 100 милиона, които са гледали Super Bowl.

Президентският историк Майкъл Бешлос разяснява, че предизвикването е да се откри верният метод да се овладее този краткотраен фокус . Той твърди:

„ Речта евентуално ще бъде запомнена с два или три реда. Той би трябвало да реши кои желае да бъдат те. “

Съдейки по текста, Байдън желае този ред да бъде „ довършете работата “ – фраза, включена не по-малко от дузина пъти в неговата тирада. Независимо дали става въпрос за увеличение на налозите за милиардерите, попречване на полицейска грубост или понижаване на разноските за инсулин , Байдън акцентира, че желае да „ довърши работата “. Това може да не е било известие за акция, само че е имплицитна молба към гласоподавателите да се придържат към него.

Байдън възнамерява да пътува до Уисконсин в сряда и до Флорида в четвъртък, с цел да продължи да прокарва дневния си ред, част от проект за цялата администрация за висши чиновници, които да се разпилян в цялата страна тази седмица.

След промеждутъчен мандат на Демократическата партия , който беше мощен по отношение на историческите междинни стойности за първия президентски мандат, Байдън сполучливо овладя различията в своята партия дали да се кандидатира за още един мандат. Не се появи главен съперник на тази негова цел.

А той несъмнено има връх, върху който да гради. Той също по този начин е обезпечил вложения в инфраструктура, произвеждане на компютърни чипове и финансови тласъци, с цел да насърчи американците да одобряват по-чисти технологии за битка с изменението на климата. Министърът на превоза Пийт Бътигиг в неделно изявление с „ Състоянието на съюза “ на „ CNN “ съобщи:

„ В края на краищата не можете да спорите с изключителните достижения, повече от съвсем всеки различен актуален президент, които президентът Байдън е постигнал още веднъж при най-трудните условия. “

Въпреки това Байдън към момента е изправен пред песимизъм от страната като цяло. Само 37% от демократите признават, че желаят Байдън да се кандидатира за втори мандат, което е спад от 52% преди междинните избори през ноември, съгласно ново изследване на Центъра за проучване на публичните въпроси на „ Асошиейтед прес “ и NORC.

Победи в Конгреса , в противен случай, доста американци също не го виждат да напредва.

Ново изследване на Washington Post-ABC News сподели, че 36% от американците считат, че Байдън е постигнал „ доста “ или „ положително количество “, откогато встъпи в служба, до момента в който 62% споделиха, че той е направил „ не доста “ или „ малко или нищо “.

Седрик Ричмънд , някогашен почитан чиновник на Белия дом, който в този момент е старши консултант на Националния комитет на Демократическата партия, счита, че числата не го засягат. Той акцентира:

„ Когато към този момент сте в хода на акция и знаете, че ще похарчите парите, каквито акциите костват в този момент, хората ще бъдат залети с напомняния за измененията, които Байдън е направил по време на своето ръководство. “

Точно в този момент, счита Ричмънд, „ хората са по-фокусирани върху живота си, в сравнение с върху политическите мнения и анкетите и всички тези неща “.

Сега въпросът е дали огромната тирада на Байдън е изместила фокуса на гласоподавателите към него – и дали ги е предиздвикала да видят страната по същия метод, както той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР