Джипът Тойота, заради който на 17.12.2021 г. бившият финансов министър

...
Джипът Тойота, заради който на 17.12.2021 г. бившият финансов министър
Коментари Харесай

Върнали джипа на Владислав Горанов на Мотопфое на 23 февруари

Джипът " Тойота ", поради който на 17.12.2021 година някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов бе спрян на пункт Калотина на път за Сърбия, е върнат назад на лизингодателя Мотопфое на 23.02.2022 година и Горанов още веднъж го употребява. Това разяснява Владислав Горанов във връзка представена информация от уеб страницата " Сега ", че прокуратурата проверява закононарушение по работа.

Два дни след случката на Калотина вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че джипът е търсен от Интерпол по искане на Русия. Тогава Горанов съобщи, че джипът е платен чисто нов от Мотопфое, той го е взел на лизинг и е регистриран от вносителя в КАТ.

Шефът на Мотопфое Атанас Фурнаджиев разяснява пред " 24 часа ", че джипът е постоянен и всички документи са налични, а някой е направил двойник на тази кола и той е разгласен за търсене от Русия.

Прокуратурата проверява закононарушение по работа по отношение на документите на джипа, за който от Министерство на вътрешните работи споделиха, че е регистриран у нас преди датата на производството.

По случая прокуратурата работи с Главна дирекция " национална полиция ".

Делото е почнало на 6 януари за това, че " за времето от 6 март 2020 година до 20 декември 2021 година в София длъжностно лице е нарушило или не е изпълнило служебните си отговорности, или е надвишило властта или правата си за да набави за себе си или за другиго полза, или да аргументи другиму щета и от това са настъпили немаловажни нездравословни последствия ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР