Джинът е любима алкохолна напитка за мнозина. И като че

...
Джинът е любима алкохолна напитка за мнозина. И като че
Коментари Харесай

5 от най-добрите марки джин - които трябва да опитаме

Джинът е обичана алкохолна напитка за мнозина. И сякаш броят на почитателите му непрекъснато пораства, а нови марки се появяват като че ли всеки ден. Дори Бъкингамският замък към този момент продава своя лична бутилка, направена от растителни типове, отглеждани на територията на двореца.
 Tom Collins - по какъв начин да си приготвим класическия летен коктейл
Как да си приготвим типичен Tom Collins

Освежаващо цитрусов и гъделичкащо пенест летен коктейл

Напитката се създава се от дестилиран зърнен алкохол с плодове от хвойна. Може да се съхранява дълго, без да се скапе, само че се предлага да се пие в границите на две години след отварянето му. Защото, въпреки и постепенно, губи усета и качеството си.

Но какво в действителност дефинира джина в действителност като добър? Подобно на обичания парфюм или желаната пица, това е доста персонален избор. Някои се кълнат, че няма по-качествен от класическия London Dry - изпълнен със смолиста хвойна и земни сухи нотки на кориандър, ангелика и сладостен корен. Други избират модерните цветни джинове с привкус на екзотични плодове или пресни билки.

Все отново има няколко стандарта, които всички най-хубави джинове покриват. Някои от тях са механически - салдото на растителните съставки, интензивността и сложността на ароматите, продължителността на финала. Други са по-философски: като тези, които си спомняме дълго, откакто сме ги пробвали и към кои бихме протегнали ръка още веднъж.

Ето някои от най-хубавите марки, класирани от Independent.

No.3

Трудно е да се откри джин, който по едно и също време да е толкоз типичен, грациозен и благоуханен. Произведен от историческите лондонски търговци на вино Berry Bros. & Rudd, спиртната напитка е разработвана две години с доктор Дейвид Клътън - човек, който има докторска степен по джин (да, това съществува). И напъните определно са си коствали.

Прозвището No.3 идва от съвършено уравновесеното трио детайли на джина: хвойна, цитруси и подправки. Всички те са обичайни отличителни белези на джина, само че рядко се съчетават толкоз съвършено.

Tanqueray

Свеж, с прелестен мирис на хвойна. Съдържа единствено четири растителни съставки, дестилира се четирикратно и се твърди, че се създава по една и съща загадка рецепта още от самото му начало. Напитката е дело на Чарлз Танкерей, който я съдава през 30-те години на XIX век.

Чудесен за подготвяне на коктейли с другари.

Snowdonia

Хвойната е наложително изискване за производството на джин - по закон изсушените плодове на този благоуханен шубрак би трябвало да са преобладаващата растителна съставна част в спиртната напитка. Но не е наложително тя да е преобладаваща. Както е в тази тази лека, свежа уелска бутилка.

С плодов привкус, Snowdonia е гальовен към хвойната, като оставя останалите растителни съставки да " приказват ". Може да се добави към съвсем всеки коктейл, само че изключително добър е в композиция с мартини.

Hendrick`s flora adora

Ароматът му припомня топлото лято - поради вълната от аромати, дължащи се на загадка селекция от сладки цветя.

Модерна класика, създадена в Шотландия, която е най-добре да се сервира, както предлага марката: с няколко листа мента, малини и просто парче краставица.

The Story Wines

Не можем да заминем за Австралия? Но пък вместо това може да посегнем към джина, изпълнен с екзотични растителни съставки, които припомнят австралийската тропическа гора. Дори и да нямаме визия какъв е усетът на лайм, лимонова мирта или планински пипер, няма по какъв начин да не се почувстваме пренесени някъде в тропиците под въздействието на интензивните аромати на тази спиртна напитка.

И по-добре да го оставим настрани, в случай че е време коктейл. Той би трябвало да бъде основна звезда, а не в поддържаща роля.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР