Джихадисти от ДАЕШ (Ислямска държава) са изтласкали подкрепяна от САЩ

...
Джихадисти от ДАЕШ (Ислямска държава) са изтласкали подкрепяна от САЩ
Коментари Харесай

„Ислямска държава” изби десетки бунтовници при кръвопролитни сражения в Сирия

Джихадисти от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) са изтласкали подкрепяна от Съединени американски щати коалиция от кюрдски и арабски сили в Сирия. Десетки бунтовници са убити, оповестиха от Сирийския център за наблюдаване на човешките права, представен от Агенция Франс Прес.

Командир на Сирийските демократични сили удостовери, че са се изтеглили от джоба Хаджин до иракската граница при атака, траяла седем седмици.

На 10 септември силите, подкрепяни от авиацията на водената от Съединени американски щати коалиция, започнаха акция за очистване на последните останки от ДАЕШ в арабската страна. Но те са изправени пред яростна опозиция от страна на джихадистите, които са подкрепени и от естествени феномени като пясъчни стихии, разясняват от центъра.

При контраофанзива от петък до неделя сутринта ДАЕШ си върна всички изгубени позиции в джоба Хаджин, допълват от активистката организация.

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права 72-ма бунтовници са убити. Джихадистите са се възползвали от бурята, която попречила обединението да окаже въздушна поддръжка на бунтовниците, и са хвърлили в борбата атентатори самоубийци.

Командирът на Сирийските демократични сили, поискал анонимност, описа пред информационната организация, че неговите сили са се изправили пред " мощна пясъчна стихия ", а също така не познават терена. Той добави, че на фронта ще бъдат изпратени военни подкрепления и тежки оръжия, а някои звена ще бъдат сменени с по-опитни.

Ще стартираме нова военна акция след идване на подкрепленията, посочи командирът.

Повече от 300 бунтовници и към 500 джихадисти са убити през последните седем седмици при боевете. Коалицията е открила, че към 2 000 джихадисти остават в джоба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР