Джеймс Камерън отрече появилите се слухове, че работи по проект,

...
Джеймс Камерън отрече появилите се слухове, че работи по проект,
Коментари Харесай

Камерън: Не съм в преговори за филм OceanGate, нито някога ще бъда

Джеймс Камерън отхвърли появилите се клюки, че работи по план, обвързван с взривилата се подводница на компанията OceanGate.

Режисьорът на " Титаник " се включи с коментар в Twitter, с цел да отхвърли догатката, че има проекти да екранизира нещастието в дълбините на океана, при която плавателният съд претърпя пагубна имплозия и всички петима души на борда починаха, напомня CNN.

" Обикновено не давам отговор на обидни клюки в медиите, само че в този момент би трябвало да го направя ", написа Камерън в Twitter. " НЕ съм в договаряния за филм OceanGate, нито в миналото ще бъда ", безапелационен е режисьорът.

I don’t respond to offensive rumors in the media usually, but I need to now. I’m NOT in talks about an OceanGate film, nor will I ever be.
— James Cameron (@JimCameron) July 15, 2023 Освен с работата си по екранизацията на хитовия филм, Камерън е прочут и с това, че има над 30 гмуркания до останките на " Титаник " и е измежду малцината, които са се спускали до най-дълбоката известна точка на земното дъно, отбелязва CNN.

Петчленният екипаж на подводницата " Титан " почина предишния месец при опита си да доближи историческите остатъци на кораба. Смъртта им беше доказана, когато след дни на комплицирана интервенция по интернационално търсене, бяха открити останките им, както и елементи от подводницата.

Още по време на самата интервенция Джеймс Камерън съобщи, че е подозирал, че в плавателния съд е станала имплозия.

" Ужасна подигравка " – по този начин режисьорът дефинира съдбовния завършек на " Титан " и даже направи съпоставяне с потъването на лайнера преди повече от век.

" Сега имаме друга злополука, която за жалост се основава на същите правила на невслушване в предизвестията. OceanGate бяха предизвестени. ", добави той.

Пред BBC Камерън разяснява, че общността на дълбоководните откриватели и преди е изразявала угриженост по отношение на подводницата на OceanGate и даже са алармирали компанията, наблягайки ясно, че " вие вървите по пътя на злополуката ".

Той призна, че " усещал с костите си ", че подводницата е била изгубена скоро след изгубването ѝ.

" Веднага се свързах по телефона с някои от моите контакти в общността на дълбоководните откриватели.

В рамките на към час разполагах със следните обстоятелства. Те са на втурване. Намират се на 3500 метра и се насочват към дъното на 3800 метра.

Не може да загубиш връзките и навигацията дружно без извънредно пагубно събитие ", изясни режисьорът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР