Джей-Зи e първият хип-хоп изпълнител в света, чието състояние се

...
Джей-Зи e първият хип-хоп изпълнител в света, чието състояние се
Коментари Харесай

Джей-Зи e първият рапър в света, станал милиардер

Джей-Зи e първият хип-хоп реализатор в света, чието положение се равнява на 1 милиард $. То се дължи на музиката му, собствеността върху разнообразни парцели, модата и вложенията.

Джей-Зи дължи благосъстоянието си на това, че е създавал марки, а не просто е показвал, че обществено държи на избрани марки, написа BBC, базирайки се на информация на Forbes.

Класацията на Forbes обаче към момента не дефинира Джей-Зи и продуцента му Dr Dre със статут на милиардери.

Джей-Зи, роден с името Шоун Картър, е израснал в най-непредставителните региони на Ню Йорк. Става известен с дебютния си албум " Reasonable Doubt ", който излиза през 1996 година. А албумът му " The Blueprint " от 2001 година влиза в библиотеката на националния указател за звукозаписи, защото е счетен за " културно, исторически и естетически важен ".

Неговото положение е оценено от Forbes първо посредством събиране на всичките му активи,след което от тях са извадени определини разноски, които се допуска, че изисква стандартът на живот на известна персона.

От музикалната си кариера Джей-Зи печели 70 милиона $. Дялове в фирмите Armand de Brignac за първокласно шампанско и D`Usse за коняк му носят 410 милиона $. Освен тях той има и % в компанията за споделено пътешестване Uber, който се равнява на 70 милиона $. Собственик е на редица парцели в градовете Ню Йорк и Лос Анджелис. Дял на стойност 100 милиона $ в музикалната стрийминг платформа Tidаl и сбирка от картини за 50 милиона $ приключват положението му, стигнало до 1 милиард $.

Богатството на брачната половинка му Бионсе възлиза на 335 милиона $, го-голямата част от което се дължи на музикалната ѝ кариера и реклама на разнообразни марки.

Джей-Зи e един от дребното актьори, съумял да натрупа милиард.

" Аз не съм предприемач, аз съм самия бизнес, дребосъче ", е казвала звездата.

Той даже се повява дружно с Уорън Бъфет на предната корица на списание Forbes. Изглежда Бъфет е бил впечатлен от рапъра, защото споделя за него още през 2010 година:

" Jay преподава в доста по-голяма класна стая, в сравнение с аз в миналото ще преподавам. Той е индивидът, от който би трябвало да се учим. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР