Джес Стейли, ръководител на банка Barclays, се оттегля от поста

...
Джес Стейли, ръководител на банка Barclays, се оттегля от поста
Коментари Харесай

Шефът на британската банка Barclays подаде оставка

Джес Стейли, началник на банка Barclays, се отдръпва от поста си на фона на следствие за връзките му с Джефри Епщайн, заяви ``Дойче веле``, предава БГНЕС.

Barclays заяви, че нейният основен изпълнителен шеф Джес Стейли е подал оставка след авансово следствие на връзките му с наказания за полово закононарушение Джефри Епщайн. " Следва да се означи, че следствието не прави никакви констатации, че господин Стейли е видял или е знаел за някое от хипотетичните закононарушения на господин Епщайн, което беше главният въпрос, залегнал в основата на поддръжката на Barclays за господин Стейли след ареста на господин Епщайн през лятото на 2019 година ", се споделя в изказване на Barclays.

Британските органи за финансов контрол - Органът за финансово държание (FCA) и Органът за пруденциално контролиране (PRA) - показаха предварителните изводи от следствието си в петък. В отчета се преглежда методът, по който Стейли е характеризирал връзките си с Епщайн като негов частен банкер на предходна работа, и по какъв начин Стейли е описал тези връзки пред банката. FCA и PRA обявиха в изказване, че не могат да разясняват повече следствието по случая Епщайн. " С оглед на тези изводи и желанието на господин Стейли да ги оспори, Управителният съвет и господин Стейли се споразумяха, че той ще се отдръпна от ролята си на основен изпълнителен шеф на Barclays ", обявиха от банката.

Ръководителят на световните пазари К. С. Венкатакришнан ще размени Стейли като основен изпълнителен шеф с неотложен резултат, допълниха от Barclays.

По-рано Стейли съобщи, че последният му контакт с Епщайн е бил през 2015 г. преди да се причисли към Barclays и също по този начин съобщи, че съжалява за връзките си с богатия финансист. Двамата за първи път развиват това, което Стейли назовава " професионални връзки " през 2000 година, когато банката става началник на частното банкиране в JP Morgan Chase, чийто клиент е Епщайн.

Миналата година немската Дойче банк също беше санкционирана със 150 млн. $ (130 млн. евро) за личните си " подозрителни " покупко-продажби с финансиста.

Епщайн се самоуби през август 2019 година, до момента в който очакваше правосъден развой. Той беше упрекнат в трафик на девойки на 14-годишна възраст за секс. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР