Джералдин Чаплин ще бъде специален гост на четвъртото издание на

...
Джералдин Чаплин ще бъде специален гост на четвъртото издание на
Коментари Харесай

Джералдин Чаплин – гост на Българския културен институт в Лондон

Джералдин Чаплин ще бъде специфичен посетител на четвъртото издание на кинофестивала, проведен от Българския културен институт в Лондон. Легендарната актриса ще показа кино лентата на Джесика Удуърт и Петер Бросенс „ Босият император “ – копродукция с България, в която и дъщерята на великия Чарли Чаплин взе участие.

„ Босият император “ на двамата режисьори, сценаристи и продуценти е продължение на тяхната емблематична комедия „ Белгийският крал “ със международна премиера във Венеция, номинация за европейска комедия от Европейската кино академия и присъединяване допълнително от 150 фестивали от целия свят.

„ Белгийският крал “ наблюдава премеждията на последния държател на Белгия, който е на дипломатическа задача в Истанбул във връзка на договарянията за присъединение на Турция към Европейския съюз. Но след слънчева стихия, която  стопира самолетните полети и мобилните връзки, в комбиниране с желанието на Валония да се отдели от Белгия, кралят е заставен да се опита да стигне до кралството си по суша, прекосявайки Балканите.

„ Босият император “ води владетеля, дружно с антуража му, на изолиран остров в Адриатика след случай в Сараево. Островът е трансфорат в санаториум, управителен от властнически лекар, който чака провъзгласяването на Нова Европа
от националистически сили. Именно те откриват измежду жителите на санаториума новия император...

И двата кино лентата са копродукция сред Белгия, Нидерландия и България, като „ Босият император “ е копродукция и с Хърватия, снимана напълно на обичания остров на Йосип Броз Тито – Бриюни. В ролята на белгийския крал е Петер ван ден Бегин, а в „ Босият император “ запаметяващо се наличие имат легендите Джералдин Чаплин и Удо Киер. Български копродуценти на филмите са Мира Сталева и Стефан Китанов ( " Арт Фест " ) с поддръжката на Националния кино център. Те ще съпровождат Джералдин Чаплин и Джесика Удуърт на специфичните прожекции на двата кино лентата на следващия ден в границите на четвъртата кинопанорама Лондон-София, проведена от Българския културен институт в Лондон в партньорство с интернационалния кино фестивал София филм фест.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР