Дженоа победи Емполи с 3:1 в гостуването си на “Карло

...
Дженоа победи Емполи с 3:1 в гостуването си на “Карло
Коментари Харесай

Дженоа удари пряк съперник в битката за оцеляване

Дженоа победи Емполи с 3:1 в гостуването си на “Карло Кастелани” от 21-ия кръг на Серия “А”. Това бе директен конфликт сред два от тимовете в долната половина на таблицата, които ще се борят за оцеляването си в елита. Именно поради това триумфът на “Грифоните” бе двойно по-ценен. Кристиан Куаме (18), Дарко Лазович (70) и Антонио Санабрия (73) донесоха трите точки на гостите, а почетният гол за домакините бе дело на Джовани Ди Лоренцо (63).

Гостите откриха резултата с първата си по-добра офанзива. В 18-ата минута Кристиан Куаме получи дълга топка, пребори се с директния си надзирател и останал очи в очи с вратаря технично осъществя в далечния ъгъл за 0:1.

Емполи обаче не се съобщи и направи няколко фрапантни пропуща пред вратата та Йонуц Андрей Раду, който пък се отличи със страхотни спасявания. В 62-ата минута резултатът въпреки всичко бе подравнен. Франческо Капуто напредна по левия фланг съвсем до аутлинията и върна към Джовани Ди Лоренцо, който от близко бе прецизен за 1:1.

Разодстта на домакините обаче бе къса. В 70-ата минута Дженоа провежда хубава контраофанзива, Дарко Лазович получи на границата на наказателното поле и с доста хубав изстрел заби топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата.

В 73-ата минута “Грифоните” взеха решение всичко с трети гол. Лазович напредна отдясно и с меко центриране постави топката на главата на Антонио Санабрия, който без проблем я прати в мрежата за крайното 1:3, вкарвайки в дебюта си за отбора от Генуа.

Така Дженоа събра актив от 23 точки и се изкачи до 13-ото място в класирането. Емполи пък затъва от ден на ден, записвайки 6-и следващ мач без триумф. Отборът към този момент се намира на 17-ото място със 17 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Серия А 21 кръг, понеделник 28 януари  Емполи 1:3краен резулат  Дженоа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР