Бившият адвокат на Тръмп признава, че изявленията за изборите през 2020 г. са били неверни и е порицан от съдията

...
Джена Елис беше порицана от дисциплинарен съдия в Колорадо в
Коментари Харесай

Джена Елис беше порицана от дисциплинарен съдия в Колорадо в сряда, в последния опит да се подведат под отговорност адвокатите, които засилиха гамбитите на бившия президент Доналд Тръмп за обръщане на изборите през 2020 г.

Елис подписа уговорка, в която се посочва, че няколко коментара, направени от нея относно изборите през 2020 г., нарушават правилата за професионална етика, забраняващи безразсъдни, съзнателни или умишлени неверни твърдения от страна на адвокати, според документи, публикувани от адвоката по регулиране на прокуратурата на Колорадо. Като част от уговорката Елис се съгласява да плати 224 долара.

Руди Джулиани, личен адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, слуша как президентът Доналд Тръмп говори по време на пресконференция в зала за брифинги на Джеймс С. Брейди в Белия дом във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, в неделя, 27 септември, 2020 г. Тръмп отрече доклад, че е платил само 750 долара федерални данъци върху доходите през 2016 и 2017 г. и повтори позицията си да споделя данъчните си декларации само след приключване на проверката. Фотограф: Chris Kleponis/Polaris/Bloomberg чрез Getty Images Руди Джулиани, личен адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, слуша как президентът Доналд Тръмп говори по време на пресконференция в пресконференцията на Джеймс С. Брейди в Белия дом във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, в неделя, 27 септември 2020 г. Тръмп отрече доклад, че е платил само 750 долара федерални данъци върху доходите през 2016 и 2017 г. и повтори позицията си да споделя данъчните си декларации само след приключване на проверката. Фотограф: Chris Kleponis/Polaris/Bloomberg чрез Getty Images Крис Клепонис/Поларис/Блумбърг/Гети изображения видео

Сред неверните твърдения, подчертани в клаузата, бяха коментари на Елис в социалните медии и в телевизионни изяви, в които се твърди, че кампанията на Тръмп има доказателства, че изборите са били „откраднати“.

„Общественото порицание по този въпрос засилва факта, че дори ако участват в политическа реч, има граница, която адвокатите не могат да прекрачат, особено когато говорят в качеството си на представител“, каза Джесика Йейтс, адвокат по регулиране на адвокатите във Върховния съд на Колорадо, в изявление.

Майкъл Мелито, адвокат на Елис, каза пред CNN в изявление: „Клиентът ми остава практикуващ адвокат с добра репутация в щата Колорадо. В много нажежен политически климат ние осигурихме този правилен резултат.

Порицанието беше съобщено за първи път от Colorado Newsline.

Разпоредбата беше одобрена от председателя на дисциплинарния съдия Брайън М. Лардж в сряда в становище, публикувано заедно с порицанието на съдията.

Офисът на Attorney Regulation Counsel по-рано посочи, че подготвя обвинение срещу Елис, но с обявяването на порицанието, офисът каза в изявление, че „в момента не преследва други обвинения срещу г-жа Елис“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР