Джеф Мейсън и Стив Холанд, Ройтерс/БТАСутринта на 20 януари, само

...
Джеф Мейсън и Стив Холанд, Ройтерс/БТАСутринта на 20 януари, само
Коментари Харесай

Белият дом при Байдън: дисциплина, кучета и социална дистанция


Джеф Мейсън и Стив Холанд, Ройтерс/БТА

Сутринта на 20 януари, единствено часове преди Джо Байдън да дойде в Белия дом като 46-ият президент на Съединени американски щати, на бюрото на защитата на входа към Западното крило, в което се намират най-важните кабинети в американското президентство, в това число Овалният, беше сложена транспарантна плексигласова бариера.

Това беше дребен, само че видим симптом, че нещата се трансформират: защитните ограничения против Covid-19, които липсваха в Белия дом през последната година от ръководството на президента Доналд Тръмп, при ръководството на Байдън ще станат нормална част от живота в Белия дом.

Като се стартира от наложителното носене на маски и се стигне до новия метод на информиране на обществеността, стилът на цялостно притежаване на обстановката, което демократът показва, бележи внезапна смяна спрямо бомбастичността и непостоянството при републиканеца Тръмп, предприемач и някогашна звезда от телевизионно риалити.

" Ето по този начин наподобява нормалността ", съобщи дипломат Джон Болтън, някогашен консултант по националната сигурност на Тръмп, помолен да разяснява държавното управление на Байдън. " Определено е истина мнението, че в случай че един президент не може да управлява Белия дом, той не може да управлява и останалата част (от правителството). "

Стратегията за ръководство на Белия дом, която беше подложена на критика остро и от двете партии в американския Конгрес, че е безредна, към този момент я няма и е сменена с обръщение за дисциплинираност и непоносимост към приключването на информация.

Всеки нов президент нормално се радва на интервал на мира в самото начало на ръководството си.

Изследване на " Морнинг Консулт Политикал Интелиджънс " сподели, че през първите няколко дни на поста утвърждението на гласоподавателите за активността на Байдън е 56 %. Но известността може да се окаже плаваща големина.

КУЧЕТАТА И БРИФИНГИТЕ съдебна експертиза ЗАВРЪЩАТ

Промените в Белия дом са в обилие, като се стартира от най-прозаичните неща и се стигне до най-сериозните. На Южната ливада още веднъж има кучета. В залата за конференции още веднъж има постоянен брифинг за медиите, със задаване на уточняващи въпроси и обосновани отговори.

Самият Байдън трансформира единството и цивилизоваността в свои съществени послания.

" Можем да се отнасяме един към различен с почитание и достолепие. Можем да обединим сили, да спрем да крещим и да снижим градуса ", сподели Байдън в речта си на формалната гала по встъпването му в служба. " Защото без единение, няма мир, единствено мъка и ярост; няма напредък, има единствено уморителен гняв; няма нация, а страна на хаоса. "

Тръмп доминираше осведомителния поток, трансформирайки го в шоу, в което той беше главната фигура, постоянно скачайки от тематика на тематика.

Екипът на Байдън от своя страна има съответна тематика всеки ден, а самият президент систематично подписва укази, с които анулира политическите решения на предшественика си едно след друго.

Профилът на Тръмп в Туитър, който беше съществена част от президентстването му с всекидневни, в случай че не и ежечасни гневни и провокативни послания, беше краткотрайно спрян след размириците с присъединяване на негови последователи на 6 януари на Капитолия.

Байдън употребява изявленията си в Туитър, с цел да реализира политическите си цели и понякога да прави занимателни мнения, като да вземем за пример когато разсея объркването кой е обичаният му сладолед.

" Мога да потвърдя, че това е (сладолед) с късчета шоколад. "

МАСКИ В БЕЛИЯ ДОМ И МНОГООБРАЗИЕ

Подходът на Белия дом при Байдън към коронавирусната пандемия, която лиши живота на 430 000 души в Съединени американски щати, е една от най-драстичните разлики.

Тръмп постоянно не носеше маска, а множеството публични лица правеха същото, когато бяха към него. С вируса се заразиха доста хора от екипа му в Белия дом, в това число и самият той.

Байдън направи наложително носенето на маски във федерални институции. На публични прояви той и другите публични лица съблюдават здравните наставления за обществена отдалеченост.

Новият президент изиска от назначените от него хора да подпишат етични заявления, включващи възбрана да се одобряват дарове от регистрирани лобисти и лобистки организации.

Той показва и разнообразие. Вицепрезидентът Камала Харис - която е първата жена, негър човек и американец от азиатски генезис на този пост - е разполагаем за събитие след събитие.

Макар че Байдън също има своя дял бели мъже съветници, други членове на екипа като финансовият министър Джанет Йелън и министърът на защитата Лойд Остин, надлежно първата жена и първият негър човек на тези постове, показаха Америка по метод, по който екипът на Тръмп не го правеше.

Призивът на Байдън за загърбване на поляризиращите години на Тръмп ще бъде подложен на тестване, когато законодателният му дневен ред се натъкне на съпротивата на републиканците на Капитолия и на демократичните законодатели, които желаят дръзки промени.

" В кратковременен проект градусът на напрежението несъмнено ще се намали и макар случилото се единствено преди няколко седмици на Капитолия, хората се успокояват ", сподели Дъг Хей, пълководец от Републиканската партия.

" Байдън е в прелестната позиция да подписа тези покупко-продажби, които Тръмп непрекъснато споделяше, че може да реализира, само че по този начин и не съумя ", съобщи той, само че добави, че " това не значи, че ще бъде елементарно ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР