Джеф Безос може и да е най-богатият човек в света,

...
Джеф Безос може и да е най-богатият човек в света,
Коментари Харесай

Главен изпълнителен директор на компания, за която вероятно не сте чували, е най-добре платения ръководител за 2020 г.

Джеф Безос може и да е най-богатият човек в света, само че възнаграждението му от Amazon от 1,7 милиона щатски $ даже не се приближава до стойностите на възнагражденията на най-високо платените изпълнителни шефове в света през 2020 година.

Основателят и основен изпълнителен шеф на американската компанията Paycom Чад Ричисън е най-високо платеният изпълнителен шеф през 2020 година, сочи изследване на Times, представено от Business Insider.

Проучване от Equilar Institute за корпоративното водачество демонстрира, че междинното заплащане за изпълнителните шефове през 2020 година възлиза на 15,5 милиона щатски $, което е спад от 1,6% от 2019 година Въпреки това съгласно отчета на The New York Times бонусите и други преимущества, които оферират фирмите, са нараснали доста възнагражденията на изпълнителните шефове.

Според отчета възнаграждението на изпълнителният шеф на Paycom Чад Ричисън доближава 211 милиона $ през 2020 година.
 Предприемачът, който подвига минималната заплата на чиновниците си до $70 000 и по този начин утроява облагата на компанията
Предприемачът, повишил минималната заплата на чиновниците си до $70 000, с цел да утрои облагата на компанията си

Кой е той?

Той основава Paycom през 1998 година, като пионер в бранша на платежните услуги и човешките запаси. Към момента компанията обслужва 31 000 клиенти. Служителите са 4 200 към 2020 година.

Проучването прави оценка възнагражденията на тримата най- добре платени изпълнителни шефове през 2020 на обща стойност от над 547 милиона $. А познати имена като Джеф Безос и Илон Мъск ги няма в този лист, написа Fortune.

Що се отнася до директните хонорари Equilar класира Лорънс Кълп от General Electric преди всичко в листата с 72 728 233 $ през предходната година, което е 208% нарастване. Джон Донахю от Nike се подреди на второ място с 53 499 980 - без смяна от 2019 година Сатя Надела от Microsoft е получил 44 321 788 $ за годината, Томас Рътлидж от Charter Communications 38 670 620 $, което е скок с 353% на годишна база.

Вземайки поради и други фактори обаче цифрите стават доста по-големи, а класацията добива напълно различен тип. Ето какво открива изследването на Times:

1.Чад Ричисън (Paycom) - 211,1 милиона $

2.Амир Дан Рубин (1Life Healthcare) - 199 милиона $

3.Джон Леджър (T-Mobile) - 137,2 милиона $

4.Лари Кълп (General Electric) - 73,1 милиона $

5.Крис Насета (Hilton Hotels) - 55,8 милиона $

На този декор се оказва, че на някои изпълнителни шефове им понижават заплатите при започване на пандемията. Darden Restaurants, компанията майка зад Olive Garden и LongHorn Steakhouse понижи заплатата на своя основен изпълнителен шеф на 1 милион $ при започване на април и редуцира заплатите на други ръководители с 50%. да вземем за пример. Промените бяха краткосрочни и при започване на юни компанията възвърне заплатите.
 Директорите в Съединени американски щати, които не заслужават чак толкоз висока заплата
Директорите в Съединени американски щати, които не заслужават чак толкоз висока заплата

Не е загадка, че възнагражденията на върха в корпоративна Америка са високи. Но в доста случаи са и изцяло незаслужени

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР