Джаз форум Стара Загора посреща десетото си издание! Община Стара

...
Джаз форум Стара Загора посреща десетото си издание! Община Стара
Коментари Харесай

Джаз форум Стара Загора става на 10 години

Джаз конгрес Стара Загора посреща десетото си издание! Община Стара Загора и фондация " Джазтет " и тази година на драго сърце канят старозагорци и гостите на града на интернационалния джазов фестивал, който обичайно се организира във втория уикенд на юни. Той ще бъде открит на 9 юни от 19 ч. на сцената измежду Античния комплекс " Августа Траяна ", всички събития са с вход свободен. Концертите не престават на 10 и 11 юни. Фестивалната стратегия още веднъж ще изненада ценителите на джазовата музика със мощно интернационално присъединяване и богато музикално многообразие, научи ДУМА от Гергана Семерджиева.
Специално за десетия си рожден ден Джаз форумът посреща Modern Art Orchestra. Унгарският оркестър е учреден, управителен и дирижиран от световноизвестния тромпетист, композитор и аранжор Корнел Фекете-Ковач. С неповторимото си звучене групировката се утвърди като водещ тълковник на класическа и модерна музика, всеки неин член свири без изпитание класическа, джаз или етно музика, което води до органично допълнение сред жанровете. Оркестърът е работил взаимно със световноизвестни музиканти като Кърт Елинг, Ранди Брекър, Дейвид Либман, Бени Голсън и други
Сред българските участници са имената на любимците на фестивала Милица Гладнишка и Военен биг бенд Стара Загора. Ще чуем още тромпетиста Михаил Йосифов, който не без съображение се дефинира като музикант от европейска големина.
За да отпразнуват десетия рожден ден, на фестивалната сцена ще се изявят и някои от младите старозагорски музиканти, които припознаха джаза като своята музика и го обикнаха за цялостен живот точно по време на годишните издания на Джаз конгрес Стара Загора, акцентират уредниците.
Няма да бъдат забравени и най-малките. За тях е матинето " Джаз за деца ". За меломаните и феновете на моментните импровизации уредниците плануват два джемсешъна след главните концерти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР