Джъстин Гейджи постигна най-впечатляващата победа в кариерата си, като прекрати

...
Джъстин Гейджи постигна най-впечатляващата победа в кариерата си, като прекрати
Коментари Харесай

Джъстин Гейджи преби Тони Фъргюсън и преобърна йерархията на лека категория на UFC 249!

Джъстин Гейджи реализира най-впечатляващата победа в кариерата си, като приключи рекордната серия от 12 победи на Тони Фъргюсън в лека категория и справедливо подвигна краткотрайната купа. Най-свирепият нокаутьор в дивизията към този момент е първи на опашката за борба с първенеца Хабиб Нурмагомедов, откакто се обсипа със популярност в основното събитие на дълго чаканата галавечер UFC 249.

JUSTIN GAETHJE WITH THE ULTIMATE HIGHLIGHT TONIGHT!

@Justin_Gaethje with a championship level performance in the biggest fight of his career! #UFC249 pic.twitter.com/FyyXZYBVG0
— UFC (@ufc) May 10, 2020 Тони Фъргюсън бе считан от мнозина за индивида, който ще постави завършек на властването на Хабиб, само че изненадващо или не, бе изцяло победен в стойка от мощните юмруци и комбинации на Гейджи. Изпълнената с гений лека категория предложи нов поврат за почитателите, които в този момент ще чакат с неспокойствие точно борба сред Хабиб и Гейджи, а не шести опит за осъщестяване на такава сред Орела и Караконджула.

All class. #UFC249 pic.twitter.com/kvA6m1ziLF
— UFC (@ufc) May 10, 2020 Гейджи към този момент има 22 победи и единствено 2 провали в ММА (5-2 UFC), до момента в който Фъргюсън загуби за първи път от цели 8 години и към този момент е със статистика (25-4 MMA, 15-2 UFC).

" There's no other challenge I want right now. I want to fight him. "

@Justin_Gaethje is READY to unify against Khabib! #UFC249 pic.twitter.com/I4IfNWKjQU
— UFC (@ufc) May 10, 2020 Двамата започнаха с замени на лоукикове и най-малко в първите две минути на рунда не залагаха изключително на комбинации с ръце. Гейджи първи се регистрира с попадения по подобен метод, само че единични. Фъргюсън нямаше успеваемост с ударите към главата на съперника си, само че имаше такава с кикове, до момента в който пък Гейджи няколко пъти го откри с десни прави. Нито един опит за тейкдаун не бе изработен в първите три минути на борбата, а най-после очевидно Гейджи бръкна (без да иска) в окото на съперника си.

Вторият рунд стартира с яростни замени в стойка, като още веднъж изглеждаше като че ли Гейджи има повече успеваемост, само че Фъргюсън не бе разтърсен, въпреки и респектиран. Бързината на ръцете на Гейджи му печелеше размените и даже разкървави леко носа на Караконджула. Фъргюсън много успешно " изяждаше " ударите на съперника си (лявата му вежда бе разкървавена) и експертите започнаха да се питат дали Гейджи може да поддържа това движение пет рунда. В последната секунда на втората част превъзходен десен ъперкът на Фъргюсън разклати противника.

Дясното око на Тони стартира да се подува съществено след следващото мощно ляво кроше на Гейджи, което можеше да се трансформира в огромен проблем много бързо. Страхотен десен прав на Гейджи за малко не прати съперника му в нокдаун, а след това упражнението се повтори. Лицето на Фъргюсън към този момент бе цялото в кръв, само че той по този начин и не преставаше да се движи напред. Гейджи вкара ляв хайкик и ляво кроше към края на рунда и изглеждаше, че в случай че не бъде нокаутиран до края, ще завоюва най-малко по точки.

Гейджи продължаваше да цели съперника си с юмруци, а Фъргюсън трябваше да стартира да мисли за смяна на тактиката. Към 2:30 минути оставащи до края Гейджи разклати съперника си с десен прав, а малко по-късно бе ударен в слабините неумишлено, само че продължи без проблеми. Страхотен лоукик препъна Фъргюсън, само че той отхвърляше да падне на земята. И в тази част множеството от яростните замени бяха извоювани от Гейджи, който изглеждаше на най-много пет минути от краткотрайната купа в лека категория.

Невероятна тройна композиция на Гейджи бе продължена с лоукикове, които затвърждаваха превъзходството на кандидата. Още няколко чудесни леви и десни прави се приземиха върху главата на Фъргюсън, чиято рекордна победна серия в категорията бе към края си. Гейджи не се впускаше в необуздани офанзиви в търсене на нокаут и методично постановяваше съперника си, чието лице бе много подуто и изцяло разкървавено. Нови два леви прави попаднаха в задачата и Фъргюсън реши, че му стига толкоз, а реферът Хърб Дийн - също. Той поклати глава и одобри провалянето си, само че по-късно отхвърли да поздрави спечелилия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР