Джъстин Бийбър продаде дяловете от своя музикален издателски и звукозаписен

...
Джъстин Бийбър продаде дяловете от своя музикален издателски и звукозаписен
Коментари Харесай

Джъстин Бийбър продаде дяловете на звукозаписния си каталог за 200 млн долара

Джъстин Бийбър продаде дяловете от своя музикален издателски и звукозаписен азбучник на Hipgnosis Songs Capital, съобщава групата. За продажбата се приказва от седмици, пишат от CNN.

" Джъстин в действителност е един на милион от всяко едно потомство и това е отразено и прието от мащаба на тази договорка ", споделя в изказване дългогодишният управител на Бийбър, Скутер Браун. " В продължение на 15 години бях признателен да бъда свидетел на това пътешестване и през днешния ден съм благополучен за всички участници. Величието на Джъстин занапред стартира. "

Според Billboard договорката се прави оценка на 200 милиона $. Rolling Stone пък назова продажбата най-голямата от всички актьори от поколението на Бийбър.

Боб Дилън, Брус Спрингстийн, Нийл Йънг, Стиви Никс, Джъстин Тимбърлейк, Стинг и доста други неотдавна продадоха своите авторски права. Warner Music Group закупи и целия азбучник на починалата английска рок звезда Дейвид Боуи, обхващащ шест десетилетия.

Сделката на Спрингстийн е на стойност към 550 милиона $. Впечатляващото е, че каталозите на други известни актьори са продадени за сума, по-близка до тази на Бийбър.

Много музиканти в края на 2021 година побързаха да продадат правата си, преди администрацията на Байдън да разреши увеличение на налозите върху финансовите облаги, споделя пред CNN предходната година Хана Карп, публицистичен шеф в Billboard. Други, изключително актьори, които са към края на кариерата си, избират да продадат правата, защото имат сложени разнообразни цели, свързани с покупка и продажба на парцели, споделя Карп.

Но някои по-млади реализатори като Бийбър също започнаха да продават. Imagine Dragons продадоха своя азбучник на Concord Music Publishing през август. Шакира подписа договорка, оповестена този месец с Hipgnosis Songs Fund, за целия си азбучник, който включва шлагери като " Hips Don " t Lie ", " Whenever, Wherever " и " She Wolf ".

За разлика от тях, Тейлър Суифт подхваща противоположната тактичност, като се бори да резервира креативния си надзор и презаписва някои от песните си, с цел да получи права за издание на музиката си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР