Джаред Айзъкман, предприемачът зад стартъпа за плащания Shift4, финансира първото

...
Джаред Айзъкман, предприемачът зад стартъпа за плащания Shift4, финансира първото
Коментари Харесай

Бизнесмен ще пилотира първия частен полет на SpaceX

Джаред Айзъкман, предприемачът зад стартъпа за заплащания Shift4, финансира първото частно странствуване оттатък границите на Земята с капсулата Crew Dragon на SpaceX.

На борда ще има общо четирима души, само че нито един от тях няма да бъде професионален астронавт. Айзъкман ще командва и пилотира задачата, която е планувана за 2021-ва, съобщи CNN.

37-годишният предприемач е резервирал спомагателните три места на мултимилионната задачата, наречена Inspiration4, и ще подари две от тях на „ дипломат “ на детската изследователска болница „ Сейнт Джуд “, както и на член на обществеността, който ще се причисли към пътуването.

Сред хората сигурно ще бъде и жена. Айзъкман обаче не влезе в елементи. Останалото едно място ще отиде при „ заслужил бизнесмен, който употребява новата платформа за електронна търговия Shift4Shop “. Той ще бъде определен посредством конкурс, който ще продължи до 28 февруари, написа изданието Space.

Ще бъде употребена капсулата Resilience, която сега е скачена с Международната галактическа станция. Очаква се тя да бъде изстреляна с ракета Falcon 9 от галактическия център „ Кенеди “ в щата Флорида и да прекара почти сред два и четири дни в орбита към Земята, преди да се приводни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР