Джани Сиказве – реферът, който стана известен поради факта, че

...
Джани Сиказве – реферът, който стана известен поради факта, че
Коментари Харесай

Реферът, свирил два пъти край на мач на КАН: Усещах, че ще се прибера в ковчег

Джани Сиказве – реферът, който стана прочут заради обстоятелството, че свири на два пъти завършек на мача сред Тунис и Мали за Купата на африканските народи, описа по какъв начин се е почувствал по време на мача, признавайки, че е получил топлинен удар и е помислил, че ще се прибере в тях „ в ковчег “.

„ Този ден беше доста горещо, а влажността беше към 85 %. След загрявката започнах да чувствам неподходящо възприятие с организма ми. Дори откакто пих вода, с цел да се освежа, като че ли нищо не бях сторил “, сподели замбиецът в изказване пред испанските медии.

„ След като свърши първото полувреме се отправихме към съблекалните. Там легнахме и вдигнахме краката си, с цел да се отпуснем. Пих малко вода и сок. През второто полувреме не приличах на човек, който си е почивал. Не чувах нищо – доста странна обстановка. На идващия ден ме откараха в болница “.

Там пък тестванията демонстрират, че Сиказве е добре, само че реферът призна, че не се е чувствал по никакъв начин удобно. „ Бях доста покрай това да се върна в Замбия в ковчег. Много близо... Хората вършиха отрицателни мнения за мен и по какъв начин се оправих с мача. Беше доста горещо. Искам да знам кой ме принуди да свърши мача по-рано. Смятам, че беше Бог “.

Въпреки страха, замбиецът призна, че ще продължи да практикува специалността. „ Семейството ми беше доста обезпокоеното. Не знаех дали получавам известия от тях, защото мобилният ми телефон беше изключен. Обичам това, което върша и ще продължа да го върша. Някои споделят, че може би е време да спра, само че няма да го направя в този миг “, приключи Сиказве.

[VIDEO]: Zambian referee Janny Sikazwe ended the match between Mali & Tunisia in the 85th minute, restarted it, before ending it in the 89th minute.
— The African Voice (@teddyeugene)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР