Джани Инфантино беше преизбран за президент на ФИФА на 73-ия

...
Джани Инфантино беше преизбран за президент на ФИФА на 73-ия
Коментари Харесай

Инфантино преизбран за президент на ФИФА

Джани Инфантино беше избран отново за президент на ФИФА на 73-ия конгрес на централата в Кигали (Руанда). Това не е изненада, той беше единствен претендент.

Швейцарецът с италиански паспорт даде обещание рекордни доходи от 11 милиарда $ в идващите 4 години и прикани " да се играе повече футбол из целия свят ".

" Невероятна чест и привилегия е да бъда избран отново, както и голяма отговорност. Обещавам да не преставам да послужвам на ФИФА и на футбола по света. На тези, които ме обичат и знам, че са доста, и на тези, които ме ненавиждат, желая да им кажа - обичам ви всичките ", съобщи прочувствено 52-годишният управител.

Инфантино удостовери рекордните доходи на централата за последните 4 години, само че даде обещание, че те ще се подвигат съществено поради нарастването на тимовете на Световните шампионати за мъже и дами, какно и основаването на Световно състезание с 32 клубни тима.

" Приходите набъбнаха до рекордните 7,5 милиарда $ съм 2022 година в интервал, който бе усложнен от COVID-19. Когато поех поста, запасът на ФИФА беше към милиард, в този момент е съвсем 4 милиарда ", похвали се той.

Президентът съобщи, че ФИФА ще продължи да следи системата на прехвърлянията, за да се " усъвършенства прозрачността ".

" Трябва да подобрим разпоредбите. Ще имаме полемика, с цел да подобрим прозрачността на трансферните суми и заплатите ", сподели още Инфантино.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР