Джънджоу, столицата на китайската провинция Хънан, сега е в центъра

...
Джънджоу, столицата на китайската провинция Хънан, сега е в центъра
Коментари Харесай

Apple ще произведе 2 милиона iPhone-а по-малко заради локдауните в Китай

Джънджоу, столицата на китайската провинция Хънан, в този момент е в центъра на производството на всички iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. От средата на октомври обаче районът е обзет от поредност от санитарни забрани, провокирани от нови огнища на коронавирусна зараза. Това е повлияло на способността на Foxconn да създава посочените модели смарт телефони на Apple в задоволителни количества. Сега в края на тримесечието може да бъдат доставени не повече от 78 милиона устройства вместо предходните 80 милиона, написа dir.
Прочетете още
Такава прогноза вършат представители на TrendForce, като показват нуждата от образуване на производството на по-стари модели на последното потомство iPhone на други места, а освен в Джънджоу, който постоянно попада в новинарските излъчвания в отрицателен подтекст. През уикенда в китайските обществени медии се разпространяваха видеоклипове за ужасните условия, в които са работили служащите във Foxconn по време на блокирането, което е принудило доста от тях безусловно да избягат от работните си места към местата на непрекъснатото си местопребиваване.

Според специалистите на TrendForce всички тези събития няма да разрешат на Foxconn да увеличи степента на натоварване на индустриалните си линии в Джънджоу над 70% и вследствие на това през тримесечието броят на доставените iPhone-и ще бъде понижен с 2 млн. броя спрямо първичния проект. Общо тази година Apple ще успее да достави 237 милиона смарт телефона от разнообразни модели, тъй че цифрата въпреки всичко не е огромна.

Според създателите на прогнозата през първото тримесечие на идната година обстановката с разпространяването на коронавирусната зараза в Китай може единствено да се утежни. Местните управляващи организират политика на " нулева приемливост към COVID-19 " и по тази причина инструктират жителите да съблюдават строги ограничаващи ограничения. При такива условия работата на индустриалните предприятия е или краткотрайно парализирана, или страда във връзка с продуктивността. Досега се смяташе, че през първото тримесечие на идната година Apple може да достави 52 милиона смарт телефона, само че в случай че обстановката в Китай се утежни, прогнозата ще би трябвало да бъде понижена в най-хубавия случай до 48 милиона броя. На годишна база доставките на iPhone може да намалеят с повече от 20% през първото тримесечие.

Приема се, че Apple ще стартира да преразпределя част от поръчките си за произвеждане на най-новото потомство старши модели iPhone в интерес на фабриките на Luxshare и Pegatron. Първият може да стартира да създава най-новите флагмански модели iPhone в своите уреди още през идващото тримесечие. От позиция на сезонното търсене сходна поддръжка няма да окаже доста влияние върху бизнеса на Apple, само че ще спомогне за в допълнение диверсифициране на географските опасности, защото по-старите модели iPhone 14 към този момент се създават извънредно в завода на Foxconn в Джънджоу.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР