Джамал Уараки е сред първите спасители, стигнали до кибуц Беери,

...
Джамал Уараки е сред първите спасители, стигнали до кибуц Беери,
Коментари Харесай

Един от първите спасители в кибуц Беери: Хамас правят това от омраза

Джамал Уараки е измежду първите спасители, стигнали до кибуц Беери, откакто бойци от " Хамас " нападнаха Южен Израел на 7 октомври и гледката на избити фамилии и деца към момента е запечатана в паметта му , съобщи Ройтерс.

Повече от месец по-късно спасителят доброволец още е разтресен от претърпяното, припомняйки си по какъв начин бърза към Беери в кола за спешна помощ, а по улиците лежат тела, отбелязва организацията.

Уараки е израелец мохамеданин от арабски генезис. По думите му преживяваното от него на 7 октомври го е раздрусало само че и е укрепило вярата му, че хората би трябвало да " спрат омразата " и да се научат да живеят дружно.

" Видях фамилии, те бяха избити, доста фамилии " , съобщи Уараки пред Ройтерс. Къщите в Беери са били опожарени, фамилии са били убити в личните си домове с свирепост , която съгласно Уараки " няма нищо общо с исляма ", показва организацията.

" Нашата вяра, като горделив мохамеданин израелец от арабски генезис, аз ви споделям, че това няма нищо общо с нашата вяра ", съобщи Уараки.

Беери е измежду най-тежко засегнатите общности от офанзивата на " Хамас " на 7 октомври, при която съгласно израелски публични лица починаха 1200 души, най-вече цивилни, убити в личните си домове или на танцов фестивал, отбелязва Ройтерс. Нападението е най-смъртоносното в 75-годишната история на Израел.

По думите на Уараки при офанзивата са били убити и доста мюсюлмани.

" Това значи, че те ( " Хамас " ) не вършат това за страната си или за религията, те просто вършат това от ненавист " , счита той.

Въпреки това Уараки се надява, че евреи, араби, християни и мюсюлмани могат да се научат да живеят дружно в Израел и съобщи че " всички ние сме идентични ".

" Мисля, че през днешния ден Израел се научи да умира дружно. Сега е време да се научим да живеем дружно... Трябва да се погрижим за това и би трябвало да спрем омразата и да стартираме да живеем дружно ", добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР