Братът на губернатора на Мисисипи предложи одиторът да похвали Брет Фейвър по време на скандала със социалните помощи

...
ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Тъй като Брет Фейвър попадна в
Коментари Харесай

ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Тъй като Брет Фейвър попадна в плен на медийното внимание заради връзката си с разрастващия се скандал със социалните помощи в Мисисипи, братът на губернатора Тейт Рийвс предложи държавният служител, разследващ случая, възхвалява пенсионирания куотърбек на НФЛ.

Екранни снимки на текстови съобщения, публикувани в четвъртък от кампанията за преизбиране на Рийвс, показват брата на губернатора, Тод Рийвс, предаващ молба от Фавър до щата Мисисипи Одиторът Шад Уайт за благоприятното изявление относно пенсионирания звезден спортист. Тод Рийвс изпрати съобщение на Уайт на 6 май 2020 г., месеци след като одиторът обяви през февруари, че са повдигнати наказателни обвинения срещу шестима души, обвинени в отклоняване на пари от социални помощи, предназначени за някои от най-бедните хора в нацията, към богатите и могъщите.

Фавр не е обвинен в престъпление. Но той каза, че медиите „несправедливо са го опетнили“ в отразяването на скандала, включително относно плащанията, които е получил, за да помогне за финансирането на любимия си проект – волейболна арена в университета, който е посещавал и където дъщеря му играе този спорт.

„Ако е възможно, Брет би искал да кажеш нещо от рода на „разследването (показва до този момент) Брет не е направил нищо лошо и парите, които връща за реклами и тези на Пса, са от собствената му добра воля, '" Тод Рийвс изпрати съобщение на Уайт.

Друг текст от Тод Рийвс казва, че репортерите „преследват" Фавър.

Кампанията за губернатора Рийвс, републиканец, кандидат за преизбиране, публикува текста съобщения, за да предотвратят история от новинарското издание Mississippi Today за брата на Рийвс.

В същия ден, когато Тод Рийвс изпрати SMS на Уайт, одиторът публикува изявление, в което аплодира Фавър за изплащането на $500 000 пари от федералната временна помощ за нуждаещи се Семейна програма.

„Искам да поздравя г-н Фавр за неговите добросъвестни усилия да поправи това и да направи данъкоплатците и семействата на TANF цели“, каза Уайт в изявлението за 2020 г. „Към днешна дата не сме видели записи, които да сочат, че г-н Фавр е знаел, че TANF е програмата, която е служила като източник на парите, които са му били платени.“

В изявление в петък Флетчър Фрийман, говорител на Уайт каза, че всичко, казано от одитора в това изявление, е вярно по онова време.

„По-късно, когато бяха открити повече доказателства, които показват, че г-н Фавр е знаел, че парите са предназначени за хора в „приюти“ и че г-н .. Фавр се опита да скрие това от медиите, одитор Уайт открито подчерта това пред обществеността“, каза Фрийман, имайки предвид злоупотребата със средства, предназначени за инициативи за борба с бедността, като например финансирани от държавата приюти. „Одитор Уайт беше брутално честен относно участието на г-н Фавр тук всеки път, когато се появят нови доказателства, поради което г-н Фавр многократно го атакува.“

През февруари Фавр съди Уайт и двама национални спортни водещи за клевета.

В прессъобщението си от четвъртък кампанията на Рийвс също сподели изявление от Тод Рийвс. Братът на губернатора каза, че той е свързал Фавър и Уайт, за да улесни изплащането на неправомерно изразходваните пари от TANF.

"Бях приятел с Брет от години и винаги съм чувал страхотни неща за Шад. Не научих нищо за тази бъркотия на TANF или за отношенията на Брет с държавата, докато не беше новина на първа страница", каза Тод Рийвс в изявлението . „Когато Брет обмисляше връщането на средствата, той ме попита дали мога да му помогна да се свърже с одитора, за да координира това – така че това направих.“

Към днешна дата Favre е изплатил 1,1 милиона долара той е получил от организация с нестопанска цел, която неправомерно е изразходвала средства от TANF с одобрение от Държавния департамент за човешки услуги. Той все още дължи $228 000 лихви, според Уайт.

В отговор на списък с въпроси, изпратен по имейл от Асошиейтед прес, говорител на Рийвс каза, че кампанията е публикувала всеки SMS между Тод Рийвс и Уайт.

Скандалът със социалните помощи се превърна във възпламенителна точка в надпреварата за губернатор на Мисисипи. Рийвс каза, че няма нищо общо със скандала, докато неговият опонент от Демократическата партия Брандън Пресли каза, че Рийвс не е направил достатъчно, за да го спре, когато е бил заместник-губернатор.

„Администрацията на Рийвс стартира съдебни дела срещу всеки, за когото държавата вярва, че дължи пари обратно, и единственото нещо, което може да навреди на това усилие, е лъжата на демократите, за да превърнат скандала в кампания“, каза говорителят. „Техните твърдения изискват вяра в пътуването във времето. Както Тод каза в изявлението си, Брет вярваше, че не е направил нищо лошо и той му помагаше да го убеди да върне парите така или иначе.“

Съвсем наскоро в сряда, одиторската служба се бореше с Mississippi Today в съда, за да избегне предаването на текстовите съобщения в отговор на искания за публични записи. Един ден по-късно кампанията на губернатора публикува текстове, които одиторът не е искал да разкрие на фона на текущо разследване. Няма индикации, че кампанията на губернатора е уведомила одитора предварително за решението си да пусне съобщенията и кампанията не отговори на въпрос дали са го направили.

Офисът на одитора твърди, че оповестяването на съобщенията биха могли да навредят на текущото разследване на скандала със социалните помощи и да компрометират усилията за възстановяване на откраднати средства.

„Офисът на одитора не е публикувал и няма да публикува никакви текстови съобщения относно който и да е случай, защото те са част от разследващо досие, “, каза Фрийман. „Нашата работа е да разследваме откраднатите или неправомерно изразходвани средства на данъкоплатците и след това да предадем случая на прокурорите, за да си свършат работата.“

Минисипи Министерството на човешките услуги, с нов директор, заведе гражданско дело миналата година срещу Фавр, заедно с повече от три дузини други хора и фирми, за да се опита да възстанови повече от $20 милиона от неправомерно изразходваните пари за социални помощи.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР