Джак Дорси не смята, че сегашният главен изпълнителен директор Илън

...
Джак Дорси не смята, че сегашният главен изпълнителен директор Илън
Коментари Харесай

Основателят на Twitter Джак Дорси казва, че Илън Мъск не е най-добрият лидер за Twitter

Джак Дорси не счита, че сегашният основен изпълнителен шеф Илън Мъск е най-хубавият началник за Twitter – компанията, която той основава през 2006 година. Дорси съобщи това като отговор на въпрос на консуматор в неговата нова обществена медийна платформа BlueSky, която се предлага като опция на Twitter.

Дорси преди е казвал някои хубави неща за Мъск, когато през 2016 година назова акаунта на основния изпълнителен шеф на Tesla собствен обичан в Twitter. Миналата година, когато Мъск разкри своя дял в платформата за обществени медии, Дорси беше много благополучен и даже му предложи място в борда на шефовете на Twitter. След това обаче той напусна Twitter след придобиването на обществената мрежа от Илън Мъск и насочи вниманието си към BlueSky, децентрализирана платформа за обществени медии.

Зад кулисите Дорси е бил част от групата, която е пособия за придобиването на Twitter от Мъск, и даже е оказал помощ за организирането на телефонен диалог сред основния изпълнителен шеф на Tesla и Параг Аггарвал, тогава основен изпълнителен шеф на Twitter се споделя в отчет на The Wall Street Journal. Според регулаторните документи Дорси също е продал своя дял в Twitter, когато Мъск го е направил частен. Той обаче не е удовлетворен от метода, по който се е осъществила договорката.

Бившият основен изпълнителен шеф на Twitter също не беше склонен с решението на Управителния съвет на Twitter да наложи продажбата на Мъск посредством правосъден иск, който по-късно беше организиран.

BlueSky, която доста наподобява на Twitter, само че работи по децентрализиран метод, към този момент е налична за платформите Android и iOS. В момента над един милион консуматори са включени в листата на чакащите, съобщи основният изпълнителен шеф Джей Грейбър пред The Verge предишния месец. Очаква се доста от тях да са консуматори на Twitter, на които им е омръзнало от измененията, които Мъск вкара, откогато пое ролята на основен изпълнителен шеф.

Промените на Мъск включват платената верификация, която замества досегашните сини отметки в платформата, въвеждане на нови отметки за организации и компании, както и опция за търговия с акции и криптовалути. Потребител на Bluesky попита Дорси дали Мъск е най-хубавият вероятен водач за Twitter, на което някогашният основен изпълнителен шеф отговори негативно.

В BlueSky потребителите евентуално ще получат главните характерности на Twitter, които ги привлякоха към платформата. Платформата обаче е налична единствено за тези, които имат покана, а Twitter е залят от миймове за консуматори, които желаят да се причислят към BlueSky.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР