Дизайнът на настоящите модели на Mazda се характеризира с внимание

...
Дизайнът на настоящите модели на Mazda се характеризира с внимание
Коментари Харесай

Mazda и микроскопичното изкуство

Дизайнът на актуалните модели на Mazda се характеризира с внимание към детайла, ентусиазъм от изкуството и майсторството. Сега японският авто производител, дружно с немския макро фотограф Оле Билфелд, демонстрира майсторство от нова вероятност.

22-годишният цифров художник зад Macrofying изследва света към нас посредством завладяващи микроскопични изображения и видеоклипове. От един кичур коса до кристалната конструкция на люспи сол: Оле Билфелд безусловно се концентрира върху простата, постоянно изненадваща хубост на ежедневните предмети.

Когато фотографът тръгне да търси съвършената фотография, всеки подробност, без значение какъв брой дребен е, има значение. Според производителя това е метод, който е в сходство с философията на Mazda Takumi. „ С философията на Takumi ние сътворяваме нещо неповторимо “ - споделя дизайнерът на Mazda Бахрам Партау - " Имаме потребност от несъмнено равнище на майсторство, с цел да изразим нещо, което никой не е виждал на улицата. "



Заедно дизайнерът на Mazda и Macrofying изследват основаването на модел на Mazda - кросоувъра Mazda CX-60 - от първия чертеж до нанасянето на горния пласт багра. „ The Takumi Touch “ преглежда от близко употребяваните материали и процеси: първата схема, първият глинен модел, металното покритие, съвършеното нюансиране на цвета на тялото и вътрешните шевове.

Всичко това е изследвано по метод, който почитателите на Mazda не са виждали до момента - с макро обектива на Оле Билефелд. Във видеоклип феновете могат да надникнат зад кулисите на съдействието и да надникнат в работата на Macrofying. Как художникът съумява да направи спиращи дъха фотоси на капка багра или парче стомана, летящи във въздуха?

Как художниците в Mazda и Macrofying гледат на своята работа? Mazda CX-60 служи тук като проучвателен обект за майсторството на Takumi. Неговите шевове, въодушевени от японските техники за подвързване, и материали като кленово дърво или напа кожа демонстрират, че всеки подробност е деликатно създаден. Кросовър моделът е освен дипломат на мотото „ Съвършенството идва от детайлите “, което е в основата на съдействието сред Mazda и Macrofying. Освен това е олицетворение на японската хармония, която Mazda съставлява - съвършенство, основано в Япония.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР