"Дийп фейка" е следващия етап на фалшивите новини. Ще искаме

...
"Дийп фейка" е следващия етап на фалшивите новини. Ще искаме
Коментари Харесай

Мария Габриел разкри: 90 милиона са фалшивите профили във Фейсбук

"Дийп фейка " е идващия стадий на подправените вести. Ще желаеме да се сътвори стратегия, която ще ревизира дали дадена тирада е направена от персона или е преправена и инсталирана. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по БТВ еврокомисарят Мария Габриел.

"Днес публикувахме първият отчет с доклад на активността на Google, Facebook и Туитър. Искаме ясно да забележим от къде и по какъв начин стават политическите реклами. Facebook изтри над 46 хиляди подправени политически профила. И сега във Facebook има над 90 милиона подправени профила ", сподели още тя.

"Гугъл разгласява нова политика за "изборните реклами " на 29 януари и ще стартира публикуването на Доклад за прозрачността на политическите реклами, незабавно щом рекламодателите стартират да пускат такива реклами ", добави еврокомисарят.

"Ясно показвам, че свободата на словото няма да бъде потъпкана. Хората, които показват политическо или персонално мнение няма да бъдат цензурирани. Борим се единствено с подправените вести ", разяснява Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР