Диверсантите, задържани на украинско-беларуската граница, са пренасяли експлозиви за саботаж

...
Диверсантите, задържани на украинско-беларуската граница, са пренасяли експлозиви за саботаж
Коментари Харесай

Лукашенко обяви антитерористична операция по границата с Украйна

Диверсантите, арестувани на украинско-беларуската граница, са пренасяли експлозиви за бойкот на територията на Руската федерация и Беларус. Това сподели президентът на Беларус Александър Лукашенко, оповестяват съветски медии.

" Само през днешния ден на украинската граница бяха арестувани няколко диверсанти. С помощта на дронове част от украинските жители пропълзяха през блатата до нашата граница и трансферираха експлозиви, с цел да извършат диверсии, най-вече на територията на Русия и Беларус ", сподели той. Видеото беше оповестено от канала Telegram „ Пул на първите “.

" Военната интервенция на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за задържане на диверсантите преди малко завърши. Всички диверсанти бяха арестувани, измежду тях имаше и беларуси ", добави президентът. Лукашенко означи, че сходни произшествия се случват " съвсем два до три пъти седмично ".

В четвъртък беше разгласен режим на антитерористична интервенция в Лелчицки регион на Гомелска област. По-рано районният вестник „ Светлая жизнь “, цитирайки белоруското ръководство на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за област Гомел, заяви, че режимът на CTO е анулиран.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР