През празничния ден над България облачността ще е променлива, след

...
През празничния ден над България облачността ще е променлива, след
Коментари Харесай

Жълто предупреждение, но не за дъжд: Забравете за плаж в понеделник!


През празничния ден над България облачността ще е променлива, след обяд над югозападната половина ще е по-често забележителна и на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се намалят още и оптималните ще са сред 20° и 25°. 

Преди обяд над планините ще бъде най-вече слънчево, само че в утринните часове по върховете ще е мъгливо. След обяд в масивите от Западна България и Родопите ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 8°.

В утринните часове по южното крайбрежие към момента ще има забележителна облачност, само че ще се раздра и намалее. На север ще е най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. Ще бъде прохладно с сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 21°-24°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Жълт код за мощен вятър е в действие за областите, Варна, Бургас, Добрич, Ямбол, Хасково и Кърджали. Такава е прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология за на следващия ден, 6 септември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР