Цената на едното устройство ще е 120 хил. лева. Общата

...
Цената на едното устройство ще е 120 хил. лева. Общата
Коментари Харесай

КАТ готви страховити промени за шофьорите!

Цената на едното устройство ще е 120 хиляди лв.. Общата ориентировъчна стойност на публичната поръчка ще е в размер на 2,4 млн. лв.. Освен това е гласувано и вземането на 28 портативни камери, всяка от които ще коства по 65 хиляди лв.. Общата цена за тях ще е 1,820 млн. лв.. "Пътна полиция " ще се оборудва и с газхромотографи, чиято обща стойност ще е 1 236 млн. лв.. С тях ще се мери количеството изгорели газове, които изхвърлят колите. При завишаване на стойностите колите, които бълват пушилки, ще бъдат спирани от придвижване. 
Нови механически попълнения в редиците на КАТ ще има и с така наречен "стационарни дрегери " или "доказателствени анализатори ". Те ще демонстрират доста по-точно използваното количество алкохол или опиати от водачите. Освен това данните от уредите ще важат и пред съда. Според последните промени, в случай че лидер откаже инспекция с дрегер или полеви тест, не приема показанията от уреда, осъществената проба от служителите на реда е некачествена или невалидна или физическото положение на проверявания не разрешава осъществяването й, тогава инспекцията за алкохол в кръвта ще се прави с доказателствен анализатор или с химическо проучване. 
За наркотични субстанции или техни аналози ще се ревизира с химико-токсикологично проучване. Едва когато при инспекцията на пътя техническото средство регистрира над 1,2 промила, за което законът планува затвор, или при отвод от инспекция с дрегер, катаджията би трябвало да съпроводи лидера до здравното заведение за проучване. Редът е същият и при открито съществуване на опиати или техни аналози. В случаите, когато пътни служители на реда наложително посещават пътно-транспортно произшествие, те ще бъдат длъжни да тестват водачите за алкохол. 
Останалите участници в произшествието също могат да бъдат проверявани, в случай че има такава нужда. Тестовете за опиати ще стават по преценка на катаджиите. Тоест, както и до момента - униформените ще преценят на око. Както към този момент стана ясно, новата разпоредба узаконява потреблението на така наречен доказателствен анализатор. Закупуването на новите 100 уреди ще коства на Министерство на вътрешните работи 2 млн. лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР