Екип на Burgas24.bg посети Първан в малката стаичка, която обитава

...
Екип на Burgas24.bg посети Първан в малката стаичка, която обитава
Коментари Харесай

Удивителна история за силата на човешкия дух! Мъж с ДЦП си прави инвалидна количка с подръчни средства


Екип на Burgas24.bg посети Първан в дребната стаичка, която населява в бургаския ж.к. " Братя Миладинови ". Въпреки тежката си орис и безкрайната мизерия, в която е заставен да живее, той ни посреща с усмивка. Тъй като заболяването е засегнала говора му, за неговите премеждия споделя Янка.

" Двамата се запознахме във фейсбук. Той е от врачанското село Манастирище, още като дете, при имунизация е получил увреждане на гръбначния мозък. Придвижва се доста мъчно, само че е запазил на 100 % уменията и интелекта си ", акцентира бургазлийката.

Тя е тази, която го води в Бургас. Преди няколко месеца децата на Първан отпътуват за Италия и той остава напълно самичък на прага на зимата.

" Тук отново е самичък, на квартира е, само че аз мога да се грижа за него, да му донеса храна. В началото нямаше другари и му беше доста тежко. Беше си изтеглил стратегия и посредством някакъв спътник наблюдаваше родното си село. Понякога реагира като дете, доста е емоционален и натурален. Но когато стане дума за техника, може да се мери с инженерите. С лекост може да ремонтира всеки електрически апарат ", отбелязва Янка.

Преди време Първан получава рингова количка, само че защото не може да движи ръцете си, тя е на практика неизползваема. С подръчни средства той е на път самичък да си направи акумулаторна количка, само че за задачата не му доближават към 1000 лв..

Всеки, който се е трогнал от безмилостната орис на Първан, може да се свърже с него във фейсбук профила му. Мъжът не може да приказва, само че дава отговор относително елементарно на известия. Може да се свържете и с Янка на телефон: 0886203732

Вижте повече във видеото на Burgas24.bg!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР