Див крокодил, живял в продължение на шест години с употребявана

...
Див крокодил, живял в продължение на шест години с употребявана
Коментари Харесай

Крокодил 6 години живя с гума на врата

Див крокодил, живял в продължение на шест години с използвана автомобилна гума на врата, най-сетне беше избавен. С риск за живота индонезийски ловджия на птици съумя да освободи животното за наслада на голям брой природозащитници.

Огрмният, 4,5-метров соленоводен женски крокодил се трансформира в икона за хората в Палу, столицата на Сулавеси, централен индонезийски остров. Крокодилът бе видян за първи път в градска река с гумата към врата му, само че с придвижване на времето спомагателният аксесоар е заплашвал да удуши животното.

Природозащитници шест години се опитваха да освободят животното. От 2016 година насам казусът му закупи международна известност, предизвиквайки състрадание измежду локалните поданици и по целия свят. През 2020 година австралийският ловджия на крокодили Матю Райт и американският биолог по дивата природа Форест Галант се пробваха и не съумяха да освободят влечугото.

В началото на януари 35-годишният ловджия на птици и търговец Тили, който неотдавна се преместил в града, схванал за крокодила с гума и решил да избави влечугото, което така и така си предписание слънчеви бани в река до къщата му.

Мъжът нанизал въжета с разнообразни размери в капан, вързан за дърво покрай реката, и напълнил клопката с пилета, патици и кокошки като примамка. След три седмици очакване и няколко несполучливи опита, крокодилът най-сетне попаднал в клопката. С помощта на двама свои другари Тили извадил на брега крокодила и отразял гумата.

Животното било пуснато в дивата природа благодарение на пожарникари и фондация за запазване на околната среда.

През годините бе открито, че употребяваната мотоциклетна гума най-вероятно е поставена преднамерено към врата на животното в несполучлив опит то да бъде хванато за домакински любим или за дране.

Въпреки непрекъснатите офанзивите на крокодилите и смъртните случаи измежду индонезийците, соленоводният крокодил е предпазен от законодателството в Индонезия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР