Plovdiv24.bg адвокатът, поел случая на д-р Иван Димитров - Георги

...
Plovdiv24.bg адвокатът, поел случая на д-р Иван Димитров - Георги
Коментари Харесай

Адвокатът на д-р Димитров: На народа му писна, чашата преля! Моята защита ще бъде истината!

Plovdiv24.bg юристът, поел случая на доктор Иван Димитров - Георги Кутрянски. А истината на доктора е, че е работил, защото е атакуван и в случай че не е реагирал, то самичък е щял да бъде на мястото на жертвата. 

" Прие се, че има неизбежна защита. Запознат съм с обясненията му, само че не и с всички обстоятелства от следствието, което към момента тече ", разяснява адв. Кутрянски.  По думите му съгласно закона срокът за следствието е два месеца; в случай че има фактическа трудност, разпит на доста очевидци и повече експертизи – тогава може да се удължи с още два, шест или даже до девет месеца.

Какво обаче ще стане и какъв брой време ще е нужно, ще се внесе ли обвинителен акт, всичко това е решение на наблюдаващия прокурор. " Включително и - в случай че се съберат задоволително доказателства, прокурорът може да реши, че няма превишаване рамките на неизбежната отбрана ", разясни бранителят на доктор Димитров. 

Протестите пък, приковали взор към случая, юрист Кутрянски разяснява с думите: " Те демонстрираха, че има доста сходни случаи. С този обаче чашата преля и хората се отъждествиха с доктора. "

Припомняме, че спонтанното неодобрение безусловно заля Пловдив в почивните дни към Националния празник 3 март. На 5 март пък бе кулминационната точка, тогава в града под тепетата се събраха хиляди от цялата страна, с цел да се солидаризират с доктор Димитров и да изискат незабавното му освобождение от ареста. Ден по-късно прокуратурата свика специфичен брифинг и изнесе елементи към убийството на крадеца Георги Джевизов - Жоро Плъха, а докторът бе пуснат с мярка " подписка ". Към момента последният самичък се лекува. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР