Varna24.bg. Ето какво се посочва в жалбата:Уважаеми господа, на 29.06.2018г.

...
Varna24.bg. Ето какво се посочва в жалбата:Уважаеми господа, на 29.06.2018г.
Коментари Харесай

Жители на Аспарухово настояват за видеонаблюдение в парка, ето какво още искат!

Varna24.bg . Ето какво се показва в жалбата:

" Уважаеми господа, на 29.06.2018г. в Държавен вестник бр.54 в Неофициален раздел т.62 се оповестява, че е направен Подробен организационен проект /ПУП/ План за регулация и застрояване /ПРЗ/ на " Аспарухов парк ", Община Варна.

Въпреки, че началото на този проект е обещано преди доста години и след интензивен труд на администрацията видя своят приключен тип сме сюрпризирани, че всичката тази информация не беше сведена до жителите от регион Аспарухово /най-заинтересованите от този план/ по метода записан в чл.128, ал.2 от Закон за устройство на територията.

- Проектът бе качен в електронен тип на страницата www.asparuhovo.bg - публична страница на регион Аспарухово едвам на 24.07.2018г. под наш напън след нарочна среща за запознаване с проекта на 23.07.2018г. Това е 5 дни преди крайният период за обжалване и предоставяне на оферти.

Господа, ние знаем, че не сме заинтригувани лица според Закон за устройство на територията, само че това е проект за парка на " Аспарухово ". Като жители и живущи в този квартал считаме, че имаме право да създадем своите възражения и съответните оферти, които да се вземат поради. Предложенията са събрани и прецизирани след рисково разискване измежду жителите. Не твърдим, че имаме всички оферти, само че причина за това виждаме в пасивното оповестяване на проекта от администрацията Ви.

Ето и нашите съответни оферти:

1. Желаем постройката която е маркирана в остарялата кадастрална карта, само че в действителност не съществува, защото е съборена след наводнението в " Аспарухово " 2014г.– УПИ IV-за “Детски свят " в кв.2– да бъде обособена като част от културен комплекс – Амфитеатър с 200 седящи места и непрекъсната сцена навън за културна активност – осъществяване на Празника на " Аспарухово ", възпоменателни тържества, концерти навън, показване на другите школи от р-н " Аспарухово ", както и външни сформира пред жителите на квартала. " Аспарухово " няма лична зала за концерти на учебни заведения и детски градини.

2. Обособяване на тематични места – беседки в Зона 2

3. Необходимо е точното отделяне на тоалетни за унищожаване на краткотрайните такива - вид " Екотой "

4. Обособяване на точните места на 2 заведения – кафетарии – по едно в зона 1 и едно в зона 2.

5. Искаме смяна в уличната мрежа.

А. Пътят в средата на парка от осова точка 25 до 549 да стане двупосочен от светофара до плажа заради предстоящото огромно натоварване в зоната на атракционите, като кръстовището до плажа стане кръгово.

Б. Движението на коли да бъде позволено до обръщача преди кулата/осова точка 554/. Работещите в кулата да имат позволителен режим за влизане.

В. Изграждане на велоалеите до входа на парка, а не да единствено до края на плажната алея.

6. Изграждане на видеонаблюдение в цялата паркова територия.

7. Желаем запознаване с проекта за заустване на отпадните води от атракционните зони, както и на заведенията ситуирани на плажната линия.

8. Желаем запознаване с проекта за озеленяване на парковата територия.

9. Предвиждане на паркинг за каравани в УПИ V- " стопанско обслужване на парка и паркинг " в кв.3

10. Желаем предложенията, които сме създали да бъдат прегледани и в ПК “Архитектура, строителство, устройство, организация и развиване на територията на общината и обитаемоте места " при Общински съвет Варна. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР