Работата по отстраняването на последиците от обилния снеговалеж продължава. Цяла

...
Работата по отстраняването на последиците от обилния снеговалеж продължава. Цяла
Коментари Харесай

До часове решават дали петък ще бъде неучебен ден в Бургас!


Работата по отстраняването на последствията от изобилния снеговалеж продължава. Цяла вечер екипи са работили по почистването на пътя Банево - Изворище и рано тази заран правата е отворена за придвижване.

Продължава работата по почистването на пътя Рудник - Брястовец - Драганово. Отсечката е отворена, само че придвижването по нея е затруднено.

31 индивида са настанени през вчерашния ден в общинския подслон за бездомни, обезпечени са им медикаменти и топла храна.

От през днешния ден почистващата техника ще работи и във вътрешните улици на жилищните региони и кварталите на града. Работата там беше невъзможна през последните дни поради многото паркирани коли. Сметосъбиращите машини също влизат в тези места, защото поради зимната конюнктура графикът за събиране на отпадъците беше нарушен.

Градският превоз работи обикновено и рейсовете се движат по разписание. Ангажирани са в допълнение 40 служащи за почистването на автобусните спирки. Все още има проблем с градския превоз по линията на рейс № 9 в кв. "Меден рудник ", така паркираните там коли не разрешават разчистването на улиците. В момента на тези улици се прави ръчна обработка с луга и сол.

Все още не могат да доближат до крайните си спирки рейсовете, които обслужват кварталите "Банево " и "Горно Езерово ". В момента рейсовете стопират в централните елементи на кварталите, само че до ден два те ще се движат обикновено по своите линии.

Вече са признати първите сигнали за образуването на ледени висулки по покриви и фасади на здания. При сходни случаи жителите би трябвало да подават сигнали на незабавния телефон 112, с цел да може екипите на РСПАБ да реагират при нужда.

Тази заран кметът Димитър Николов е изпратил писма до всички наематели на общински язовири да стартират следено изпускане на водите поради предстоящото снеготопене през идващите дни.

Системата за ранно обявяване на наводнения на Община Бургас е отчела повишение на равнището на езерото Вая. Регистрираните индикатори са близки до сериозните точки. Ако през идващите дни поради топенето на снега има действителен риск от преливане, Община Бургас е в подготвеност да построи насипи от пясък по околовръстния път.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР