Varna24.bg.Състав на Варненския апелативен съд ще разгледа в съдебно заседание

...
Varna24.bg.Състав на Варненския апелативен съд ще разгледа в съдебно заседание
Коментари Харесай

Анита Мейзер: Аз съм единствената, осъдена за подкуп в България

Varna24.bg.
Състав на Варненския апелативен съд ще прегледа в правосъдно съвещание през днешния ден, жалбата на Анита Желева - Мейзер против неоправдателна присъда на Варненския областен съд от октомври предходната година. Тогава първата правосъдна инстанция призна виновността на подсъдимата за осъществяването на 2 закононарушения - по тази причина, че на 14 август 2016 година предизвикала по несъобразителност гибелта на брачна половинка си Николай и по тази причина, че на същата дата предложила рушвет на полицейски чиновник.
Припомняме, че за убийството по несъобразителност подсъдимата получи три години и половина затвор, а по тази причина, че е предложила рушвет от 30 000 евро на проверяващия служител на реда Веселин Радев съдът й присъди 4 години и половина "лишаване от независимост ". От двете санкции тя ще търпи по-тежкото при първичен общ режим. Първата правосъдна инстанция наложи на подсъдимата санкция в размер на 8 000 лв., както и обезщетение на майката на Николай за претърпените неимуществени вреди в размер на 150 000 лева Общият размер на разноските по делото и държавната такса върху почетения цивилен иск, които съдът присъди на Желева възлизат на 18 788 лева

В жалбата си пред втората правосъдна инстанция подсъдимата и нейната отбрана упорстват Желева да бъде оправдана, защото присъдата била произнесена при позволени основни процесуални нарушавания и се явявала несправедлива и незаконосъобразна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР