Дисциплинарно уволнена е и шефката на РУО-Видин - Веселка Асенова.Решението

...
Дисциплинарно уволнена е и шефката на РУО-Видин - Веселка Асенова.Решението
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно шефката на РУО-Пловдив Иванка Киркова

Дисциплинарно уволнена е и шефката на РУО-Видин - Веселка Асенова.

Решението за двете уволнения е взето от комисия в МОН след извършени сложни инспекции от звеното за вътрешен одит на министерството, изискани писмени пояснения и чуване.

,,В Пловдив са открити нарушавания при контракти с юридически лица - голословно и незаконосъобразно удължаване; неяснота и непроследимост на основанията за плащане; липса на подписи. Част от същите проблеми са установени и при гражданските контракти, сключвани от РУО. За 2020г. те са на стойност 109 705 лева, а към 31.05.2021г. – 210 335 лева Липсват правила за инспекциите на детски градини и учебни заведения, както и във връзка с процеса за администриране на тъжби и сигнали ", се сочи в позиция на министерството.

В РУО Видин пък били открити финансови и административни нарушавания при сключването на цивилен контракти и контракти с компании, при отчитането на командировки и назначението на пенсионирани шефове на учебни заведения. Пропуски има също във вътрешните правила, настояват от МОН.

Досегашните началници на РУО в Шумен, Хасково и Враца са придобили право на пенсия. Във Варна и до момента позицията се заемаше от изпълняващ длъжността.

Очаква се състезанията за нови началници на шестте районни ръководства на образованието да приключат до два месеца. През това време позициите ще бъдат заемани от краткотрайно изпълняващи длъжността.

В момента звеното за вътрешен одит на МОН прави сложни инспекции в още шест РУО – в Смолян, Плевен, Кърджали, Стара Загора, Велико Търново и Пазарджик.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР