Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) обяви решенията

...
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) обяви решенията
Коментари Харесай

Треньорът на баскетболния Левски Димитър Ангелов няма да води отбора в дербито с ЦСКА

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгласи решенията си след следващото си съвещание, съгласно които старши треньорът на Левски Димитър Ангелов няма да може да води тима при гостуването на ЦСКА в сряда (5 април) от 28-ия кръг на НБЛ.

ДАС прегледа отчета на Петър Цачев, дежурен представител на БФБаскетбол от среща №132 сред тимовете на Левски и Черноморец, извършена на 01.04.2023г. в гр. София. Въз основа на отчета, на съображение член 15, алинея 1 по отношение на член 25, алинея 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, поради неналичието на подадено от заинтригуваните лица несъгласие по см. на член 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният реши да наложи на БК Левски, имуществена глоба в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване на скамейката.
 Тити Папазов не пропусна да се заяде с проведените почитатели на Левски
Тити Папазов не пропусна да се заяде с проведените почитатели на Левски

" В масата е силата! "

На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Съгласно отчета на дежурния представител, е отсъдено техническо нарушаване на състезателя с №0 Алън Арнет, намиращ се на аварийна пейка на Левски. Размерът на наказването е строго избран в ДАП на НБЛ.

ДАС глоби треньора на Левски Димитър Ангелов с санкция в размер на 150 (сто и петдесет) лв. и с отнемане от длъжностни права за една среща, на съображение чл.35, т.2 от ДАП на НБЛ, за персонално дисквалифициращо нарушаване, отсъдено в срещата. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не предстои на обжалване. Предвидените санкции в чл.35, т.2, от ДАП на НБЛ се ползват кумулативно, заради което при нарушение на наредбата се постановат както санкция, по този начин и насилствена мярка, строго избрани в ДАП.

На базата на същия отчет ДАС реши да наложи на Джордан Тъкър, играч с №1 от тима на БК Черноморец, санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Наказанието е съответно несъмнено по мярка в ДАП.

ДАС наложи на Николай Георгиев, играч с №12 от тима на БК Черноморец, санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не предстои на обжалване. Наказанието е съответно несъмнено по мярка в ДАП.

След като се срещна с отчета на Съби Бахчеванов за мача сред Черноморец и Спартак Плевен от 29.03.2023г. в гр. Бургас, ДАС реши да глоби Джордан Тъкър, играч с №1 от тима на БК Черноморец, с санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Наказанието е съответно несъмнено по мярка в ДАП.

На БК Черноморец бе наложена и имуществена глоба в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване на скамейката, отсъдено в срещата със Спартак Плевен. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не предстои на обжалване. Размерът на наказването е строго избран в ДАП на НБЛ.

Въз основа на отчета на София Масларова за мача Академик Пловдив - Черно море Тича, извършен на 29.03.2023г., на старши треньора на БК Академик Пловдив Йордан Янков бе наложена санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Наказанието е съответно несъмнено в ДАП. "
 Левски победи ЦСКА и победи в шампионата за Купата на България по баскетбол
Левски победи ЦСКА и победи в шампионата за Купата на България по баскетбол

Финалът се игра пред към 4000 фенове в зала " Арена София "

Въз основа на отчета на Любомир Амиорков за мача Балкан - Берое, извършен на 01.04.2023г., ДАС реши да глоби Пол Джаксън, играч с №3 от тима на БК Балкан, с санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Наказанието е съответно несъмнено по мярка в ДАП.

Въз основа на същия отчет ДАС наложи на Михаил Комбаков, играч с №2 от тима на БК Берое, санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване. На съображение член 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не предстои на обжалване. Наказанието е съответно несъмнено по мярка в ДАП.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР