Disney затвори подразделението си за метавселена и уволни всички 50

...
Disney затвори подразделението си за метавселена и уволни всички 50
Коментари Харесай

Disney затвори подразделението си за метавселена

Disney затвори подразделението си за метавселена и уволни всички 50 членове на екипа като част от по-широк развой на преструктуриране, съгласно The ​​Wall Street Journal. Преди малко повече от година, когато някогашният основен изпълнителен шеф на Disney Боб Чапек избра ветерана от компанията Майк Уайт да управлява екипа в задачата му да откри интерактивни способи за описване на историите на Disney благодарение на нови технологии. Докато останалата част от екипа загуби работата си, Уайт ще остане в компанията, макар че не е ясно каква роля ще поеме отсега нататък. 

Планът на изпълнителния шеф да пусне сходна на Amazon Prime абонаментна услуга за Disney също е анулиран. Това щеше да сътвори единно потребителско преживяване за Disney+, интервенциите на дребно на компанията и нейните приложения, които хората употребяват за закупуване на храна и артикули в тематичните паркове на Disney. 
-->
Чапек беше оптимистично надъхан за бъдещето на Disney, що се отнася до метавселената, и преди този момент сподели, че компанията би трябвало да превъзхожда в „ смесването... на физическото и цифровото преживяване “. Той назова метавселената „ идната огромна граница на описване на истории “. Закриването на подразделението обаче не значи безусловно, че Disney изоставя вечно упоритостите си за метавселената. 

Disney беше под напън от страна на вложителите да приложи съществени ограничения за понижаване на разноските и преди този момент разгласи, че ще редуцира 7000 чиновници. Според TechCrunch ще има три кръга съкращения, като първият ще се организира тази седмица. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР