Дискусия с граждани, които живеят на ул. Богомил, в района

...
Дискусия с граждани, които живеят на ул. Богомил, в района
Коментари Харесай

След бурна дискусия решиха: Няма да отварят за коли пресечка...

Дискусия с жители, които живеят на ул. " Богомил ", в региона до бл. 122,  против новата подстанция, се организира в края на предходната седмица поради голям брой разногласия дали да се отвори за коли краят на правата, която свързва главната улица с бул. " Санкт Петербург ", или да си остане, както е в този момент - нерегламентирана за МПС. Общественото разискване беше проведено от Община Пловдив и в него се включиха ръководителят на плана инж. Атанас Чилингиров и кметът на регион " Източен " Иван Стоянов. 

Досега този сектор нямаше излаз, а според Подробния организационен проект теренът е предназначен за зелена повърхност. Същият статут като на нерегламентирана улица е очакван и в плана за пътната инфраструктура в кв. " Гладно поле ", който се финансира по европейска стратегия " Региони в напредък ". Над 40 жители бяха се разделили на два лагера - едни желаеха да се придвижват с коли, други бяха срещу още една " автомагистрала " в квартала.

" Накрая множеството заинтригувани жители надвиха с мнението, че е по-добре " улицата " да остане затворена. Разумът надви ", разяснява инж. Чилингиров. В Община Пловдив взеха решение, че бордюрите и тротоарът, които са инсталирани в проблематичния сектор, остават в сегашният си тип, според съгласуваният план.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР